Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
hergelés
2011-09-28 12:09:08

Kedves Kati!
Tanácsot szeretnék kérni!
Van egy moszkvaiőr kan kutyám,Bruno.Az a baj, hogy ebtartó társaim póráz nélkül sétáltaják a lakóparkban kedvenceiket, és hagyják, hogy a kerítésen keresztül hergeljék az én kedvencemet!Bruno,amúgy nyugott természetű,de ilyenkor majd szét szedi a kerítést! Kérdésem az lenne, hogy írhatok-e valami erre utaló tájékoztatást a kapumra,ebtartó társaimnak,(bár nem szeretnék nevetségesnek tűnni), mert kezd zavarni,hogy nekem kell ez miatt a kapu közelétől elzárnom a kutyámat!?Előre is köszönöm tanácsát! Üdv.:H.Zsuzsi


Kedves Zsuzsi!

Természetesen irhat a kapujára, bár lehet, hogy akkor még jobban hergelik a kutyáját.
Szerintem semmi baja nem lesz a kutyájának ha meg ugatja az idegen kutyákat, amik a keritése mellett elhaladnak. Ha ez Önt zavarja, akkor próbálja megoldani, hogy ne lássanak be az udvarába.

További szép napot:
Kati

lómenhely
2011-08-19 12:47:11

Kedves Katalin!

Nem tudja,hogy somogy megyében vagy a szomszédos megyéiben hol van lómenhely? Válaszát köszönöm!

Üdvözlöm!

Magyarországon 2 lómenhely van, az egyik Mátracserpusztán, a másik Őrbottyánba.
Az internetre ha beírja, hogy lómenhely megtudja az elérhetőségüket.

További szép napot: Soltész Kati

fontos
2011-08-19 01:29:21

jó napot, fontos kérdéssel fordulok önhöz, az a helyzet hogy már többször próbálkoztam másfelé is, de a szomszédunkban állatkínzás folyik, beltenyésztett juhok amik nem elegendő táplálékkal és kicsi, nem megfelelő higéniájú élettérrel rendelkeznek, valamint össze van kötve a mellső lábuk hogy ne nagyon tudjanak mozogni, a puli dögökön él, láncon tengődik, az udvaruk akár egy roncstelep, több állatunk eltűnt már nekünk is, a szomszédoknak is, volt hogy félholtra kínozva került elő a macska, kutya, hurokba szorult a baromfi, fényképes bizonyítékkal rendelkezem hogy a kerítésen "érlelődik" az elhullott birka. a gond csak az hogy a szomszédok-köztük jómagam- félnek az állatkínzó bosszújától... valamint a helyi jegyzővel is jóban van az illető... szóval "a könyv borítójáról nem lehet megitélni magát a könyvet" dolog megy végbe. kérek segítséget, előre köszönöm!

Üdvözlöm!
Elnézést a késői válaszért!
Jelentse be a Főállatorvosi Hivatalhoz, Nekik is kötelességük kivizsgálni és kérje, hogy a nevét ne adják ki, mivel fél a bosszútól.
Soltészné

cica
2011-07-31 21:11:43

jó estét!én tanácsot szeretnék kérni.külföldről rendeltem egy emberi wc-re szoktató szettet macskáknak.4 hetet írtak,hogy rászokik,de 3-4 hónapja szenvedek vele.azért,mert két cicám van,és mind a kettőnek fel kell zárkóznia egymáshoz.az utolsó elemnél tartók,a következő lépés a sima wc ülőke lenne,de az egyik cicám nem tud tovább lépni,azt írják,hogy egyet vissza kell léni a szettel,az az lenne,hogy almot rakok bele.de itt az a probléma,én legalább is úgy látom,hogy a cicám nem tudja a kakilásnál elhelyezni normálisan a lábát.a pisi megy,mert támaszkodik a szettbe.segítséggel megy neki,de egész nap azt nézem mikor kell mennie,mert a saroba,vagy a szobába kakil.jutalomfalatot is adtam amikor a wc-be kakil.de magától nem megy már oda,csak a segítségemmel.nem az a nyávogó típus,így még jelzést sem ad amikor mennie kell.nem tudom mit csinálhatnék még a másik cicának megy.ami aggaszt még,hogy eddig sosem pisilt táskába,és egyszer mostanában a földön hagytam,és belepisilt.utána ment a wc-re pisilni ,de a kaki nem megy.az elején amikor a szettről leválasztottam egy darabot,ahol most tartunk,magától ment kakilni,akkor még az almot nem hagytam el.észrevettem,hogy kaki előtt a hálószobában szaglászik.arra is gondoltam,hátha nem érez szagot,hogy hova menjen,de a wc-t nem lehet úgy hagyni.amikor úgy hagytam,hogy kaki darab volt benne,akkor sem ment oda.segítsen kérem valaki mit csináljak,mert nagy kínlódás,nem tudok pihenni sem emiatt.benti cicák.köszönöm.üdv. tünde

Üdvözlöm!
Nagyon érdekesnek találom a kérdését, de ez az állatvédelembe nem illik bele, így másutt próbálkozzon a nagy problémájával.

Kati

Élelmezés!
2011-07-07 07:38:30

Szép napot!
Nagyon nagy problémám.Munkanélküli lettem és anyagi helyzetem napról napra romlik.Ez nem csak az én gondom, de van 7 db azaz hét db. kutyusom. Mindig volt 2-3 kutyusom.de saját fialásból csak 1db. Azután mindig hozzánk csapodott egy-egy kutyus, Nem számitott, hogy elkergette a saját és néha megis dorgálta türte és megalázkodott egykis élelemért amit a másik meghagyott.Ez az állapot igy ment és csak maradtak kutyusok.Sajnos most már enni is alig birok nekik adni.És milesz ha jön a kutyaoltás azt semmi képpen sem tudom felvállalni.3000.- kutyusokként. Nagyon elvagyok keseredve annyira szeretem öket.Probáltam feltenni és elajándézkozni vagy cserélni. Még idáig nem sikerült. Kérem segitsenek.- !!!Gabriella


Hogy érti a cserélést?

Mivel tudok a legtöbbet segíteni?
2011-07-03 12:03:11

Jó napot!azt szeretném kérdezni hogy minek kéne tanulnom, vagyis milyen szakmát kéne szereznem ahhoz hogy a legtöbbet tudjak segíteni az állatokon? ön mit gondol mi a leghasznosabb?
válaszát előre is köszönöm!

Ez nem attól függ, hogy mit tanul, hanem, hogy mit érez. Ha akar segíteni az állatokon meg fogja találni a módját, és később kialakul, hogy mit tanuljon.
Üdvözlettel

patkányirtás
2011-07-01 08:10:39

Jónapot!
Azt kérdezém meg hogy nálunk itt sok a vándorpatkány!Jönnek az állatainkra meg a takarmányra befészkelnek a szénába nagyon idegesítő hogy a kutya állandóan ugat rá!Tegnap a palák mögött volt egy elkezdtem pakolni és megláttam egy jókorát!Elkezdett felmászni a pala oldalán és én nyomtam a palát amikor megláttam!Szét is nyomtam megdöglött!
Ugye ez nem minősül állatkínzásnak mert én csak mérget akartam kirakni és azért pakoltam de egy kicsit megijesztett az a nagy ronda patkány!:S
A patkány ugy tudom nem védet tehát lehet írtani!
Ez állatkínzásnak minősül vagy nem?
Egyből megdöglött a szerencsétlen nem szenvedett!
Várom a válaszát!

Üdvözlöm!

Ez minden embernél másképp nyilvánul meg, hogy mi az állatkínzás, van akinek már ez is az.
Ön úgy érni nem az, ez szerint is cselekedett.

A patkány káros állat, védekezni kell ellene.

További szép napot!

Érdeklődés
2011-06-19 09:31:55

Szép napot! Ön szükségesnek tartja,hogy legyen ebadó? Mi a véleménye erről? Üdv: Tolnai Imre

Üdvözlöm!

Abba a formába, hogy az Önkormányzatokhoz kerül, így nem, mert ez csak egy bevétel lesz az Önkormányzatnak.
A sorrend sem a legjobb, először a gyepmesteri telepeket kellene helyre rakni illetve megfelelő körülményeket kialakítani a kutyáknak.
A chip nagyon fontos, ezzel számon lehet kérni a kutya tulajdonost, hogy miért van a kutyája az utcán. Végül is kell az ebadó, de legalább 50 %-át az állatvédelembe kellene pl. ivartalanításra fordítani.
Ez után az ellenőrzés lenne nagyon fontos, mert e nélkül nem ér semmit sem a chip, sem az ebadó.
Kell valami, mert borzalmas sok a kóbor kutya és ez a szám csak nőni fog és egyre több a magára hagyott állat és a nem megfelelően tartott állat.
Valahogy a szaporítókat is vissza kell fogni!

Jó napot
2011-06-16 15:49:45

Jó napot.
Elnézést a zavarásért, de szeretnék kérdezni valamit.
Van egy német juhászom és az egyik szomszéd nagyon mérges rá mert ugat...
Állítólag aláírásokat gyűjt a közeli szomszédoktól, hogy feljelentsenek.
A kutyám azt a szomszédot nagyon nem szereti és ki is derült, hogy miért. A testvérem látta, hogy homokkal megdobta. Ha netán sikerülne felvenni, akkor fel lehet őket jelenteni?
Különben egyáltalán nem ugat sokat csak mély a hangja.
Válaszát várom
üdvözlettel: Gerencsér Viktória

Üdvözlöm

A kutya azért van, hogy ugasson. Ez miatt nem büntethetik meg, hogy ugat a kutyája.
Az, hogy homokkal megdobta a kutyáját a szomszéd, az nem jelent semmit, hiszen a kutyának nem okozott semmilyen sérülést, ezért nem lehet feljelenteni, illetve mindent lehet, de nincs értelme, hiszen akkor sem történik büntetés, ha komolyan bántalmazza valaki a kutyáját.

Soltész Kati

mit tegyek?
2011-05-07 17:58:12

Csókolom!
A suliba sokszor bejönnek kóbor állatok. Pl múltkor egy kutyus jött be, és a sok hülyegyerek meg rugdosta stb.. mondtam nekik h hagyják abba, és abba is hagyták. mikor elmentem (mert becsöngettek) megint odamentek rugdosni. volt ilyen már sérült galambnál is, és cicánál is. Hiába szólok a tanároknak,egyáltalán nem érdekli őket. Mit tudnék ellene tenni?
köszönöm előre is a választ!


Hivdd ki az Állatvédőrséget csak meg kell találni az elérhetőségüket. Nem rég alakultak.
Üdv. Kati

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache