Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
kedves Kati
2011-05-09 18:45:06

Én egy 13 éves lány vagyok akinek van egy golden retriver kutyája. A a gond az hogy az én szüleimm nem engedik hogy szabadon legyen a kutyám. Most boxban van pedig hatalmas kertes házban lakunk. Nekem pedig nincs időm vinni őt sétálni és nagy a mozgás igénye. El ajándékozni pedig nem szeretném mert nagyon szeretem.

Üdv. Anita

Szia!
El kell döntened hogy ha meg akarod tartani a kutyádat, akkor minden nap el kell vinned sétálni, ha erre nincs időt, akkor ne legyél önző, hanem ajándékozd el olyan helyre ahol szabadon lehetne, akkor szereted ha lemondasz róla.
Üdv. Kati

Kinzás vagy hagyomány
2011-04-14 18:11:46

Tisztelt Soltész Lászlóné Kati!
A minap bongésztem az interneten és egy videora lettem figyelmes, ,,Egy elég furcsa szokás Bulgáriában :( " cimmel
http://www.napiszar.hu/Post/datas/2010/1119/142/fancybox/fancybox/fancy_shadow_n.png?page=36
http://www.liveleak.com/view?i=2b8_1300389454
Ez hagyomány lenne, nem kén e az ilyet buntetni, betiltani?
Vagy kozzé lehetne tenni ezt itt a farm.hu-n valahogy, mert szoktak hasonlo cikkek lenni...
válaszát elore koszonom!


Én nem láttam, így nem tudok hozzászólni, de ha valamiféle állatkínzásról szól a video nem is nézem meg.
Látok anélkül is elég borzalmat a minden napokban.
Ha Ön felháborodik rajta joga és lehetősége van tenni ellene.

Sok sikert hozzá.

kutyafuttató
2011-02-28 09:07:59

Kedves Kati!
Én abban szeretném a segítségét kérni, hogy Nálunk Csepelen az önkormányzat létesített elkerített kutyafuttatót. A probléma az, hogy a napokban bezárták ezt, majd sok panaszlevél után annyit elértünk, hogy 7-20-ig kinyitják. Mivel közteresek nyitnak, zárnak, így a saját maguk által meghatározott nyitvatartást sem tartják. Lévén, hogy a közteresek 7-kor kezdenek eligazítással és hétvégén nem dolgoznak. Kérdésem az lenne, hogy van-e joguk, hogy zárják a futtatót? Tudunk-e tenni valamit ellene?
Előre is köszönöm segítségét.


Aláírás gyűjtéssel sok mindent el lehet érni, meg kell próbálni.
Viszont ha a saját maguk által meghatározott nyitva tartás be nem tartása ellen feljelentéssel lehet élni.

Érdeklődés
2011-02-23 20:45:31

Kedves Kati!Van egy idős,közvetlenül mellettünk lakó 90 éves néni.Állítása szerint a szomszédokból jött át hozzá 4-5 macska.A néni házában laknak ezek az állatok.Azonban a néni nagyon rossz körülmények közt él,alig bír menni is.Iszonyatos,ahogy a háza belseje kinéz(sok a lim-lom stb).Azonban nem tudom,mely szomszédokból vannak a macskák.Mit tehetnék?Sajnálom a macskákat,ám a nénit is!Segíteni szeretnék!Hogyan és mennyi idő után lehet valaki hivatásos állatvédő?Ez is érdekelne,hiszen nagyon imádom az állatokat,valamint leginkább állatvédő szeretnék lenni!:)

Üdv:

Tolnai Imre

Kedves Imre!

Először is helyileg hol van ez.? Mert legfontosabb az ivartalanítás lenne, hogy ne szaporodjanak. Cegléden és Nagykőrösön az Állatmenhely nyílt Alapítvány szervez macska ivartalanítási akciót.
Vegye fel a nénivel a kapcsolatot, segítsen etetni őket. Esetleg szervezzen a néninél egy lomtalanítást.
Hirdesse meg a macskákat, hátha talál nekik új gazdikat.
Esetleg érdeklődjön a szomszédoknál, hátha valamelyik macskának meg lenne a gazdája. Vegye fel a kapcsolatot a helyileg legközelebbi állatvédő szervezettel, hogy esetleg tudnak-e segíteni.
Ha az ember segít a rászoruló állatokon amiről tudomása van, már is állatvédőnek vallhatja magát.
Üdvözlettel: Kati

Bezárt Kutyus....
2011-01-27 12:57:53

Kedves Kati!
Családi házban lakunk,a szomszédaink is,akik "ketrecben"tartják a kutyájukat. Ez nem is lenne baj,-/bár kertes házban érthetetlen ez számomra/csak szegény kutya a nap 24 órájából 24-et sir, nyüszit. Sajnálom a kutyust,de sajnos bennünket ez a folyamatos sirás,nyüszités zavar.Mit lehet ebben az esetben tenni?
Üd.: Éva

Kedves Éva!
Az Önkormányzathoz kell bejelentést tenni ez miatt, akiknek kötelességük először felszólítani a megfelelő tartás módra, majd egy határidő megjelölésével újra kimennek ellenőrizni és ha akkor is ketrecben tartják, akkor elkobozhatják.
Üdv. Kati

Állat védelem
2011-01-25 15:09:19

Csókolom! Megszeretném kérdezni én 11 éves vagyok 2 éve szeretnék állatvédő lenni ez mikor lehetséges hány év múlva tudnék esetleg csak egy gyakornok munkára jelentkezni?

Az hogy állatvédő legyél az nincs korhoz kötve. Ha megpróbálsz segíteni az utadba akadó rászoruló állatokon, /lehet, hogy ezt még csak a szüleid segítségével tudod megtenni/ akkor már elmondhatod, hogy állatvédő vagy.
A menhelyünkre járnak ki iskolások, néha ovodások is kutyát sétáltatni, ha közel laksz, ezt te is megteheted.

Sok sikert kívánok!

Lovak
2011-01-20 13:56:53

Tisztelt Soltész Lászlóné Kati!

Egy kicsi faluban, a vas hegy környékén élek. Imádom a lovakat és a faluba is nagyon sokn tartanak is. Viszont van egy alkovolista házaspár. Volt 2 lovauk kicsit soványk a karámjukbn már évek óta ott van egy hatalmas trágya kupac. A lovkat is magukkal viszik kocsmába. Majd vettek most egy kis pónit. Aki bórzasztó elhanyagoltnak tűnik már volt,hogy be is kólikázott. Vissza térve a karám két oldalán van egy 50cm-s rész ahonnan a lovak nagyon könnyen kijöhetnek. Ebben az ügyben szeretném kérni a tanácsáthogy ilyenkor mit kéne tenni.

Várom Válaszát!

Üdv: Simon Aranka

Kedves Aranka!
A nem megfelelően tartott állatokat az Önkormányzathoz is be lehet jelenteni, akik kötelesek kivizsgálni, kimenni és felszólítani megfelelő tartás módra, határidő megjelöléssel, majd a határidő letelte után újra kimennek és ha nincs kialakítva a megfelelő tartásmód, akkor elkobozhatják a lovakat.

Üdvözlettel: Kati

szia
2011-01-08 11:41:09

Ismerek valakiit aki egy kutyát kicsi láncon tart és nem valami kedves a kutyájával mit tegyek ??


Ha tudsz bizonyítékot gyűjteni ellene, hogy nem megfelelően tartja a kutyáját, akkor fel lehet jelenteni az Önkormányzatnál vagy Hatósági Állatorvosi Hivatalnál.
Bár Magyarországon ma mindenki azt csinál amit akar büntetlenül.
Biztos tudod, hogy az elvetemült állatkínzók sem kaptak börtönbüntetést.Bár azt is megpróbálhatod, hogy felajánlod a segítséged, hogy rakja futóláncra, mert a törvény ezt írja elő.

További szép napot

Szibériai csíkos mókusom
2011-01-06 17:58:08

Csókolom! Sok állatom van amelyekkel jól megvagyok és aranyosak is :) egyet szeretnék kérdezni. A Manóm ( szibériai csíkos mókusom)-nak lehet venni olyan forgókereket. Olyasmi amibe a hörcsögszokott futni. Mert ma láttam a Youtub-on egy videón,höogy a mókus egy ilyenbe fut. Vagyis hajtja a kereket. Megoldás van rá,mert betudunk szerezni,csak hogy nem-e fogja megbolondítani. Előre is Köszönöm

Üdvözlöm!
Mivel én kutyát és macskát mentek és kutyamenhelyem van, így a mókusokhoz nem nagyon értek.
Ha beszerzi a forgókereket, figyelje a mókusát és ha rossz hatással van rá, akkor vegye ki tőle.
További szép napot!

állatvédelem
2011-01-05 09:21:43

Szia Kati!
Mwgszeretném kérdezni,hogy mit kell tennem ha nem csak mint önkéntens szeretnék állatotthonban dolgozni.Nagyon szeretem őket és ha tudok segítek is.Nekem is 2 örökbefogadott kutyim van.

További szép napot neked:Kriszta

Szia Kriszta!
Ha nem önkéntes, akkor alkalmazottként tudsz dolgozni, jelentkezz a hozzád legközelebb álló állatmenhelynél.
Üdv. Kati

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache