Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
Üdv.
2010-12-28 10:11:09

Csók. Hogyan lehetne egy fajtiszta bernáthegyi fiatal kan kutyához hozzá jutni,ugyanis van egy szuka bernáthegyim,a képen látható.

Amilyen kutyát Ön keres, azt tenyésztőknél keresse és ott meg tudja vásárolni.
További szép napot Önnek

Üdv:)
2010-12-19 15:41:20

Remélem nem zavarom meg levelemmel a nevem Batta Zsanett.
14 éves vagyok.Tiszateleken lakom és nagyon szeretem az állatokat!És lenne egy két kérdésem önhöz!Most itt vagyok pályaválasztási előtt!És egy gimnáziumba szeretnék menni tovább.Nem tudom hogy utána hogyan lehetnék én is állatvédő?Nagyon szeretem az állatokat mint már említettem.És nagyon érdekel az állatok védelme és szeretnék tenni az állatkínzás ellen.Ezért is szeretnék állatvédő lenni!Nagyon megráz mikor hallok sok olyan hírt a tv mint az interneten olvasva hogy sok állatot hogy megkínoznak.Vagy az éhség miatt elpusztulnak.Válaszát tisztelettel várom!Üdv:Batta Zsanett.

Szia!

Ez nagyon egyszerű, hogy állatvédő legyél.
Ami az utadba akad rászoruló állat, amit kidobtad, vagy nem megfelelően tartanak ezek mellett nem menj el, hogy nem próbálsz segíteni.
A kóbor kutyát vidd haza és hirdesd meg, keress neki gazdát, ha nem tudod, akkor naponta etesd meg és úgy keress neki gazdát, vagy ha van a közelben állatmenhely vedd fel velük a kapcsolatot és próbáld bevinni a kutyát oda ha nem tudod hazavinni.
Ha valahol állatkínzást tapasztalsz, akkor írásban tedd meg a feljelentést az Önkormányzathoz, Főállatorvosi Hivatalhoz./Szüleid segítségével/

Sok sikert ehhez: Kati

Kutyatartás
2010-12-06 05:47:09

Szia!Eg nagyon furcsa gonddal fordulok hozzád,remélem tudsz tanácsot adni mit csináljak!Van egy kedves szomszédunk:akik 4 kutyát tartanak(2házban,2kertben).kb 2-3 hete a szó szoros értelmében a kinti kutyák egy folytában UGATnak!!és ráadásul az egyik egy 1m szer 2 m es fa ,,ketrecbe " van zárva!!és ennyi ideje már nem is lehet éjszaka aludni.Eddig a szép szavakból nem értettek!!,most reggel is átment a párom szólni nekik,de még nekik állt feljebb.Egy ilyen panasszal kihez/kikhez lehet fordulni.Van valami szabály hogy kertesházban össz kutyaszám mennyi lehet?Remálem tudsz segíteni,elegünk van már...üdv...szép napot

Szia!

Az Önkormányzathoz lehet feljelentést tenni a nem megfelelő kutyatartás miatt. Az Önkormányzat hozhat törvényt arra, hogy egy háznál mennyi a megengedett állatlétszám.
További szép napot Kati

Törölt felhasználó
Felháborít!
2010-12-06 09:59:04

Bocsánat érte, hogy nem tarthatom a lakásban a kutyámat mivel nem élünk jól én nagyon szeretem a kutyámat még kisebb korában mikor sétálni mentünk a hóba bármilyen havas és vizes volt belefért a kabátomban és beletettem ne fázzon meg. Sajnálatos módra csak az a lakhelye egy vashordó, de jobb mintha nem lakna sehol és az udvarba ahol tud bújjon meg, nem ? Nem vagyok állatkínzó látom rajta ha rossz neki és szenved. Szeretem a kutyámat! És nem kínoznám semmi képpen!
Szerettem volna tanácsot kérni arra, hogy szerinted mi a jobb kutyámnak, de ha már az is baj hogy nehéz körülmények között kell nevelni egy kutyát szerintem akkor már nem is való az embereknek kutya, mivel nem tudják eltartani. Sajnálom, hogy téged ennyire kiborít. De még a szegény ember is többet ad a kutyájának mint amennyit saját magának. De nem mindenkire igaz...
Bocsánat ezért a levélért!

Én leírtam a véleményem és azt nem is változtatom meg ha Te nehéz körülmények között is élsz, akkor sem lehet egy kutya fekhelye egy vashordó.

Törölt felhasználó
Kutyám!
2010-11-29 09:44:45

Hello! Olyan kérdéssel fordulok én hozzád, hogy a kutyusomnak a lakhelye egy vashenger szerűség eddig nagyon szerette mert körbeugrálta, a tetejére mászott stb. De most attól félek télire az neki hideg lesz. Általában nap közben el van engedve 3-4 órán keresztül általában, de estére még olyat szoktam csinálni, hogy nem kötöm meg hanem van egy nem lakható szoba ott ágyak szivacsán csinált magának egy kuckót. Ott hadjam inkább estére a szivacsoknál vagy a helyére vigyem a szivacsokat és ne szoktassam más helyen alvásra?

Ne haragudj, de elszomorít, hogy ilyen körülmények között tartod a kutyád.
Egy az, hogy kötve tartod és vashordó kutyaház, ezek nem vallanak állatszeretetre. Gondolkozz el ezen.

Labrador
2010-11-24 08:23:11

Nem vagyok gazdag,de valamenyivel szeretnék hozzájárulni,ha kapok választ,hogyan tehetném!Szép napot!LIZI Labrador és gazdi Csoh Emilné!

Nézze meg a honlapunkat és eldöntheti, hogy miben tud segiteni.

honlapunk: http://allatmenhelycegled.hu
számlaszámunk: OTP 11742025-20058720
Hogy orvosi költségre, tápra, vagy a menhely felújításra utal át pénzt azt eldöntheti. Mindegyik nagyon fontos.
Vagy adója 1 %val is segíthet:
adószámunk: 18673649- 1 - 13

Köszönettel: Soltész Kati

szi
2010-11-18 19:36:28

szia hogy vagy?

Szia!
köszönöm kérdésed, jól.

Kismacsek !
2010-11-11 16:18:20

Jónapot!
Az lenne a problémám, hogy kb. 1hete költöztem albérletbe és szerencsére visszakaptam a kiscicám. Egyik ismerősömnél volt, amig nem tudtam költözni, mert azt mondta, hogy vigyáz rá. Sajnos nem így történt. Már 1-2 állatorvossal beszéltem és azt mondták, hogy eltörte a bal hátsó lábát. Nagyon szeretem a kiscicám és megvan neki minden ami egy cica tartásához kell, viszont nem tudnék kispórolni 30ezret vagy többet. Sajnos... Maga mit csinálna a helyembe? Előre is nagyon szépen köszönöm: Titanilla

Jónapot!

Ha nincs pénze műtétre, összeforr magától is a lába, esetleg egy kicsit bicegni fog.
Mi sem tudunk minden balesetes kutyát megműteni, de kisebb szépséghibával tovább tudnak élni.

További szépnapot : Kati

válasz
2010-11-01 16:41:42

Félre értett engem!igen én tenyésztem,ez nem azt jelenti hogy utcán vannak!Jó gazdához kerülnek!
További jó munkát kívánok,bár nem tudom van e értelme!

Elnézést. de annyi tenyésztőtől bekerült kutya volt a menhelyemen mostanában mert nem tudták eladni őket, igy ismeretlenül nem tudok különbséget tenni tenyésztő és tenyésztő között.

érdeklödés
2010-11-01 09:54:56

Jó napot kívánok

Érdeklődnek, hogy mi a helyzet a pit bull törvénnyel.

Jónapot!


Van állatvédelmi törvényünk, de nincs végrehajtási rendelet hozzá.
Nincs aki betartattja, és nincs aki ellenőrzi, tehát jóformán annyit is ér.

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache