Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
segítség
2010-10-28 11:05:17

Tisztelt Katalin!

Segítséget szeretnék kérni!Saját elhatározásomból szeretnék segíteni az állatok védelmében!Gondolataim szerint a legjobb védekezés a megelőzés;vagyis ha megpróbáljuk megelőzni a problémát akkor az állatok védelmét szolgáljuk.Ezzel kapcsolatban szeretnék az utcára került állatokon segíteni!Felkeresnék kisebb nagyobb csoportokat,gondolok kisiskolásokra és az állatok védelméről beszélgetnénk.Úgy gondolom minden ember tud az állatok védelméről kapcsolatosan beszélni.Nem kell nagy dolgokra gondolni,csakis hétköznapi dolgokról kellene velük beszélgetni!Az ifjúságé a jövő! Velük kell megértetni hogy mennyire fontos az állatok védelme.22 éves fiatalember vagyok és tudom miként vélekednek a gyerekek az állatokról.Beszélnék nekik az állatvédők céljáról,fontosságáról,erőfeszítéseikről.A kutyák helyes gondozásáról,mivel én is kutyatartó vagyok és tenyésztem is őket!Aprónak tűnő dolgok is sokat számítanak szerintem.Az interneten,televízióban látott állat kínzásokat,támadásokat,dolgokat kibeszélnénk és megpróbálnánk megkeresni rá a megfelelő megoldást hogy máskor elkerülhető legyen!Ha látnak az utcán egy kóborló ,sebzett,beteg, vagy akár agresszív állatot miként viselkedjenek.Sajnos az a tapasztalat hogyha kóborló állatot látnak akkor nemhogy segítenének neki hanem még kergetik,űzik,dobálják.Erre szeretném felhívni az ifjúság figyelmét!Abban kérném a segítségét hogy hová tudnék fordulni ,melyik szervhez,kihez,hogy tudjanak az önkéntességemről és ne csak egy utcáról bement ember legyek.Feltudjak valamit mutatni hogy mi célból jöttem az adott intézménybe előadást tartani!
Előre is köszönöm szépen a segítségét!
Szép napot! Üdvözlettel Pusztai Péter

Tisztelt Péter!
Amikor elkezd az ember valamit tenni az állatokét akkor senki nem ismeri, hogy megismerjék ahhoz sok sok jót kell tennie és hogy ismert legyen, ahhoz éveknek kell elmúlni.

Álljon be az Önhöz legközelebbi állatmenhelyre önkéntesnek.
és próbáljon velük együtt dolgozni.

Mint irta megelőzni a problémákat.
Én megelőzés alatt az ivartalanitást gondolom, hogy kevesebb kulya legyen, Ön meg tenyészti őket.

Üdv. Katiszia
2010-10-21 12:47:56

cuki kutyád van?

Örülök, hogy testszik.

Cane Corso
2010-10-17 13:37:45

Tisteletem van 12 kiskutyám. Mivel táplálhatok melléha kevés a tej? üdv MisiHa még nagyon picik a kutyák, akkor lehet kapni kutya tápszert.
Később ezt össze lehet keverni kölyök konzervvel és össze mixelve biztos meg tudják enni, majd a konzervet magát és utána kölyök tápszert.

További szép napot: Kati

maceszka eltünt
2010-09-29 19:41:20

Szép Jó Estét kívánok Önnek!

Egy nagyon elkeseredett gazdi vagyok: Tóth Csilla Győrből. Volt egy 11 hónapos miniuszkár törpe yorki keverék kiskutyám. Egy hete sétáltunk győrben a tesójával játszott és eltünt kerestük rendőrségre beadtuk sintértelepekre állatmenhelyre összes állatorvoshoz bejelentettük. A kutyának Chipje van hirdetéseket adtunk minden fele újságba is rádiókba is de semmi. Ha valami jó tanácsott tetszene tudni még adni szivesen fogadom. Én már totál kész vagyok. Nem tudom mit csináljak egyszerűen nem értem ki ilyen szívtelen, hogy egy ilyen kicsi kutyát még állatorvoshoz se vigyen el.

Előre is köszönöm!

Csilla


Sajnos csak azt tudom tanácsolni, hogy a kutyát nem szabad póráz nélkül sétáltatni, mert ha nem engedi szabadon ez nem történik meg.
Nincs ötletem, gondolom mindent megtett, hogy megtalálja kiskutyusát.
Nem szabad feladni a reményt, bízni kell abba, hogy vissza kerül Önhöz.
Hirdesse tovább!!

További szép napot Kat

Jónapot!
2010-09-25 14:07:38

Azt szeretném kérdezni,hogy a macskáknak tényleg nem jó a tömblakásban lakni?


Üdvözlöm!

Szerintem a macskának teljesen mindegy, hogy tömblakás, vagy emeletes ház, csak azon belül megkapjon mindent, amire szüksége van. Finom falatokat és egy kis kuckót, ahova el tud bújni

Van egy- két eltérés: Ha idős macska és a szabadságot szokta meg, az már nem biztos, hogy jól érzi magát bezárva.

További szép napot: Soltész Kati

Törölt felhasználó
...A Macskáim!
2010-09-16 21:34:29

Kedves Kati!
Igaz megszegtem a szabályokat,de némi magyarázatra szorul a mondanivalóm,ugyanis nagyon nehéz,amikor a "süket"nem érti,mit mond a "néma".

A kihelyezett csapdákba bekerül egy Macsek,ha vágott fülű, ha nem!

Az Állatvédő szervezet munkatársa 4 nap után(Mondom 4 nap után!!!) megnézi a csapdát, majd konstatálja, hogy ez az egyed már "túl van a nehezén"!

Ezt akkor is "regisztrálhatná agyban", ha látná a fülében a tetoválást, anélkül,hogy a számot azonosítaná!

Ennyire egyszerű!

...és nem vontam kétségbe az Állatokért tett odaadását egy pillanatig sem és nem vagyok "divatfüggő"!

üdv.Varga László

Tisztelt Uram!

Más az állatvédelem gyakorlatban és elméletben.
Az Ön munkatársai értesitik a Miskolci Állatsegítő Alapítványt, hogy a csapdába van macska, akkor azokkal beszéljen, hogy nézzék meg minden nap a csapdát.
Ami Önnek egyszerű, az a gyakorlatban nem is olyan egyszerű.
Én ezt leszeretném zárni, ha Ön ugyis feljelentette a Miskolci Állatsegitő Alapítványt, akkor ez úgyis megoldódik, hogy állatkínzók vagy nem?
Várja meg döntést, és utána ítélkezzen.!!

További szép napot Soltész Kati

Törölt felhasználó
?
2010-09-15 20:00:01

Tisztelt Címzett!

Óriási tévedésben van , ha azt gondolta, hogy "azt szerettem volna hallani!"...Ön idéz..., a Mása leveléből, holott halovány elképzelése sincs a "lehetőség tárházáról!"Nem szeretném felvilágosítani,sem kioktatni(mert az "elhivatottságát ugyan nem,de a korát tisztelem),hogy itt nem a kifizetendő költségekről volt szó(tehát a Chip is belefért volna), hanem a hozzá nem értésről és a mennyiségi melóról!!!!Ezek szerint sem Ön, sem tisztelt "szakértő" társai nem hallottak még humánusabb módszerekről????!!!!Ha nem tud "humánusabb módszert" segítek!!!!!! Pl.....Tetoválás?(elmagyarázzam az hogyan működik???) Ezen Cicák ilyen fajta megjelölése szükségtelen és morbid eljárás volt,ha teszik Önnek , ha nem!!!!!
Nem olvasta esetleg az ide vonatkozó törvényeket???? Szomorú...,hogy Állatvédőnek meri nevezni Magát...és még csak egy szisszenést sem ejtett ki a száján!
Már meg ne haragudjon! Én megtettem a jogi lépéseket " lehetőségeimhez mérten"...és tudja mit? Itt kezdődik a "szemléletváltásra nevelés"!!!!!

üdv: Egy nem szakértő

Elszomorít az ön vádaskodásai, Ön nem ismerheti az én munkámat és az elhivatottságom. Ha Ön így érzi jól magát, hogy az én állatvédő munkámat megkérdőjelezi, tegye, azt a legkönnyebb a másik munkáját, bemocskolni. Ma ez a divat.

14 éve mentek macskákat is, igaz én még egy macska fülét sem vágattam le és nem is fogom. De valójában a vad macskákat a legnehezebb befogni és ha chippel vagy tetoválással jelölik meg, akkor nem tudják megkülönböztetni, hogy melyik macska nincs még ivartalanitva, csak ha leolvassák, ahhoz, meg meg kell fogni a macskát. Hogy tudja megközelíteni a vadmacskát, hogy leolvassa
a chipp vagy a tetoválási számát.?
Mert lényegében ezt kell megoldani. Irja meg, biztos örülni fog a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, hogy ezután nem kell a macskák fülét levágatniuk.

Még arra kérném, hogy értesítsen a jogi lépések eredményéről.

További szép napot kívánok: Soltész KatiTörölt felhasználó
Bocsánat!
2010-09-14 06:40:08

Kedves Kati!

Nem vitázni szerettem volna , vagy megkérdőjelezni bárkinek az Állatokért tett érdemeit....,mindössze, az Ön " mottója" alapján bátorkodtam választ kapni,s kíváncsi lettem volna egy " Állatvédelmi Szakértő" véleményére! Sajnálom hogy Önben , cinikusságot váltottam ki a kérdéseimmel! Ígérem ezen " hozzászólásom" az utolsó itt és ilyen formában,mert ezek szerint rosszkor kérdeztem , a nem megfelelő fórumon!S valóban , igazat kell hogy adjak Önnek:- Az akarat és cselekvés között ....,Óriási a különbség!

Tisztelettel: Varga László

Tisztelt László!

Ön azt szerette volna hallani, hogy állatkínzó a Miskolci Állatsegítő Alapítvány.
Ön már levelezett velük, és megírták Önnek ugyan azt, amit nekem is:
Ez a macska érdekében történt. A beavatkozás az ivartalanítási műtéttel egyidőbe altatásban történt. 15 éve ez a protokoll a gazdátlan egyedek ivartalanítás utáni visszahelyezésénél élőhelyükre. Még Angliában is.
Az eljárásról Dr. Gulya Angélát hívja fel a 20-926-92-33-as számon.

Sajnos nincs humánusabb eljárás. Ha Ön tud jobbat örömmel vesszük és ezután a Miskolci Állatsegítő Alapítvány úgy jelöli meg az ivartalanított vad macskákat.

További szép napot: Soltész Kati
Törölt felhasználó
?
2010-09-11 18:14:30

Ha nem hiszi el , győződjön meg a saját szemével a Naplómban,természetesen , ha valóban Állatvédőnek nevezi magát! Már elnézést!


T.Címtett!
Azért, hogy valaki állatvédő legyen azért tenni kell valamit. Nevezni mindenki annak nevezi magát aminek akarja.
Ha a miskolci állatvédőkkel van baja, akkor azoknak irjon a problémájáról.
Én a miskolciak munkáját nem ismerem, így nem is tudok róla véleményt alkotni.
Tisztelettel: Soltészné

Törölt felhasználó
?
2010-09-04 00:27:22

Létezik olyan ,hogy kérdezek valamit és se híre, s hamva?

Elnézést de rossz volt a gépem és szabadságon is voltam.

Kérdésedre érdemleges választ, amúgy sem tudtam adni.

üdvözlettel.

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache