Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
Törölt felhasználó
Jelölés!
2010-08-27 05:26:41

Kedves Kati!

Tényleg csak a saját megnyugtatásomra kérdeznék valamit!Nos Szalkay doktor úrnak már feltettem e kérdést és megdöbbentő választ kaptam tőle, leginkább annak fényében hogy 2 Állatorvossal is konzultáltam ez ügyben! A kérdés: Ön szerint az normális és elfogadható, hogy a Miskolci Állatsegítő Alapítvány közreműködésével, Állatorvosok ,ivartalanítás és egyebek után egy telephelyre visszaengedett Cicákat úgy jelölnek meg , hogy a fél fülüket kisebb nagyobb mértékben levágják????? mert szerintem NEM!

Ilyenbe én nem tudok befolyni, mert ezt csak akkor hiszem el, ha látom.
Nem tudom elképzelni, hogy állatvédők ezt tegyék.
Üdv.

állat védelem
2010-08-25 03:44:08

azt szeretném kérdezdezni , hogy lehet ezt privibe kellene , de le.... om , olyan állat védelmi szervezet nincs akik tesznek is az állatkinzókkal valamit? :) ezt nagyon érdekelne
akik járnak falukban városokban hogy az udvarokon hogy tertjak az állatokat.
meg akik se törvény se állatkinzó nem érdekel, csak az állat éppsége és sikere!!!
ez lehet durván fogalmaztam kicsit:) de engem az érdekelne ilyen szervezet nincs e?
Az állatvédő szervezeteknek ahhoz van joguk, hogy feljelentést tegyenek nem megfelelő állattartás miatt. Nincs jogunk oda menni és intézkedni. Esetleg ha az állatkínzó lemond az állatról, akkor elvihetik, így megmenekül az állat. Az intézkedés a hatóságokra , Rendőrségre hárul.
Hatósági állatorvos, önkormányzati dolgozó, rendőrséggel együtt tud intézkedni.


Kérdésére válaszolva, van olyan szervezet, mert hallottam már róluk, de nem tudom az elérhetőségüket.

állatvédelem ez?
2010-08-14 13:59:38

Szia!
6 éve lovagolok, és 2 évet volt velem együtt a lovam, Felhő, magyar Sportló herélt volt. Rossz körülmények között volt tartva, és elszerettük volna hozni, de a bértartással foglalkozó férfi kést rántott, és többször is belédöfte a kést. Hihetetlen módon legyőzte azt a hatalmas állatott.Most egyenlőre nem tudjuk mi lesz abba bízunk, hogy a gyilkos börtönbe megy!
Kérdezem én, aki imádja az állatokat és van nekem is rengetek állatom, de a nagyobb állatokkal miért nem foglalkoznak annyira mint a kutyákkal, macskákkal?
Ezer meg ezer helyen van ahol a lovak állatkínzásba részesülnek, mégse csinálnak semmit. Miért lehet a lovakat vágóhídra adni?
Nem tudom felfogni, hogy a lovamat leterítette, és percek alatt kivérzett, mert szíven találta. Ez ember?Ennek nem való állat, és most az ügy sehol sem áll.
Fel vagyok háborodva, hogy éli tovább az életét, mintha semmit sem csinált volna. és ennek a nem nevezhető embernek, van már két lova. miért nem veszik el tőle, miközben egy állatkínzó? Miért élhet tovább, mintha semmit nem tett volna? Számomra el felfoghatatlan
üdv:Petra

Szia!

Én is háborgok már 14 éve, amióta tenni akarok valamit az állatok védelméért.
Mert állatvédelmi törvény van, de nincs végrehajtási törvény, így nem ér semmit a törvény. Az igazságszolgáltatásról meg ne is beszéljünk!!
Rengeteg állatkínzó volt aki börtön büntetést érdemelt volna és megúszta. Ezt én sem értem. Nekem 200- 250 kutyáról és 50 macskáról kell nap - mint nap gondoskodnom, így nincs időm ezzel foglalkozni, pl. aláírást gyűjteni, stb.
Én minden állaton próbálok segíteni, amiről tudomásom van, már mi is mentettünk lovakat, gólyákat, szamarat stb. De sajnos kutyából van a legtöbb amin segíteni kell, ezért ezzel foglalkozom.

Ezért keresik meg az emberek azokat az állatvédőket, akik önbíráskodók és elintézik az ilyen állatkínzókat. Ebben nem tudok segíteni.

Tudom, hogy ez kevés de együtt érzek veled, és az én szívem is háborog az állatok ellen elkövetett kegyetlenségek ellen.

Kati

Törölt felhasználó
Cica Fedeztetés!
2010-08-02 18:02:24

Üdv Kati!
Van egy 1 éves kandúr Himalája fóka perzsám.
Szeretném fedeztetni,és ezzel kapcsolatban szeretnék bármilyen tudnivalót!

Köszönettel:Andy

Szia!
Én állatvédő vagyok és én a szaporítás ellen vagyok, sajnos ebben nem tudok segíteni.
Üdvözlettel: Kati

kutyák
2010-07-23 08:55:56

Kedves Kati.
Én nagy állatvédő vagyok.
Még a pókokat is védem.
És az utcánkban van 2 kutya amelyik mindkettő rühes.
De nem is kicsit.És az egyiknek a gazdája több kutyát is tart.És mind szörnyü állapotban van.
Én nagyon sajnálom őket.Mit csináljak az érdekükben


Szia!
Sajnos nem sok lehetőség van, az egyik hogy feljelented az Önkormányzatnál, hogy nem megfelelően tartja az állatokat, de mivel ez nem annyira drasztikus, így nem fognak foglalkozni vele.
A másik hogy próbáld felajánlani a segítséged:
Vegyél neosztomozánt és próbáld rábeszélni, hogy fürdesse meg
a kutyáit.
Üdvözlettel: Kati

:)
2010-06-01 21:37:27

Két kiscicát megtartunk,a többieknek találtunk gazdit.Majd ha már elég nagyon lesznek elvihetik öket:)Addig meg látogatok:)Hát igen az anyacicával lehet hogy ez lenne a legjobb a korára tekintettel is hiszem már 7éves.Üdv:Ági

Arra is figyelj oda, hogy a kiscicák amit megtartotok milyen nemüek, mert ha lányok akkor azokat is kell majd ivartalanítani, és az anyjukat nagyon sűrgősen, mert már lehet hogy nő a hasa, bár akkor is lehet.
üdv.Kati

.
2010-05-17 17:00:09

Sajnos a cica el lett altatva..be kellett látni hogy valóban ez a legjobb neki:(Nem lehetett mit tenni.A többiek viszont egészségesek:)És ennek örülök nagyon!Üdv:Ági

Bármennyire is nehéz, de el kellett fogadnod az állatorvos döntését.Mit csinálsz a kiscicákkal?
Az anyacicát mihamarabb ivartalanítani kellene.

Üdv. Kati

:O
2010-05-15 14:38:41

Én igenis komolyan veszem az állatokat:S Rengeteg cicust befogadtam már akiket a kegyetlen gazdája kidobott..ha valaki talált valahol egy kisállatot egyböl nekem hozta mert tudta hogy nálam jo helyen lesz..ugyhogy ezt a kijelentést igazán sértönek találom:S Azt meg föleg hogy nem látszik hihetőnek amit irtam..maga szerint viccelek ilyennel??Attol hogy még nem hallott ilyenröl sajnos megtörténhet,de azt kivánom maga ne tapasztalja meg soha:S Egyébként meg sokra mentem az állatorvossal aki azt mondta el kell altatni..ennyit erröl.:'(


Kedves Ági!
Elnézést ha megbántottam, elég furcsának találtam a történetét. Ebben csak állatorvos tud segíteni, ha az egyik nem tudott, menyjen a másikhoz. Vannak esetek amikor el kell fogadni az állatorvos döntését.
Végül is mi lett a cicákkal?
További szép napot : Kati

cica
2010-05-06 19:38:23

Kedves Kati!
Egy olyan problémám van hogy születtek kiscicáink és az egyik cicusnak a két hátsó lába leszáradt:(Ennek oka hogy az anyacica nem látta el öket születés után(7kiscica született) és reggelre összeragadtak és a köldökzsinor teljesen elszoritotta a kát hátó lábát..ami ugy néz ki hogy leszárad..vagy hogy is mondjam..használni semmiképpen nem tudja..szinte levágta a zsinor:(:(Nemtudom mi a teendő..ilyen még sosem volt..:(Egy tanácsot szivesen fogadnék!Elöre is köszönöm!Ági


Sajnálom, hogy ennyire veszed komolyan az állatokat. Ha ez tényleg megtörtént, amit valótlannak tartok, akkor nem kérdéseket kellene feltenni, hanem állatorvost kellene hívni.
Üdv. Kati

Amit nem tudok elhíni
2010-01-20 17:53:29

Tisztelt Kati
Dávid vagyok! Az lenne a kérdésem hogy ez létezik hogy ha egy ló összeesik és nem tud felállni akkor tényleg bele kell rúgni a ló hasába? Ezt tanították azt mondták hogy
ezzel megmentem a lovat ez tényleg létezik? ez nem állatkínzás?
A mihamarabbi válaszát várom
köszönöm


Kedves Dávid!

Ha egy ló nem tud felállni, annak oka van, vagy nagy fájdalma van, vagy lázas, ezért állatorvost kell hozzá hívni, aki meg gyógyítja.
A hasába való rugdosás az állatkínzásnak minősül.

Kati

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache