Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
S.O.S.
2010-01-19 12:56:57

Kedves Katalin!
S.O.S. segitséget szeretnéék kérni!Van itt ahol lakom egy család...elképesztő körülmények között élnek(bár megérdemlik senki nem dolgozik és egy családban vannak 20an..romák)és a kutyájuk eszméletlen sovány és egy fél méteres láncra van kikötbe a keritéshez:S Semmi háza nincs ahova be tudna huzodni szerencsétlen az idöjárás elöl...szeretném ha vmi állatvédő csoport elvinné a kutyát!!!segitene rajta valami szervezet..de sajnos nem ismerek ilyet!ha tudja hol jelenthetem akkor az nagy segitség lenne!!Előre is köszönöm!T. Címzett!
Az ilyen állatkínzást az Önkormányzatnak lehet jelenteni és Ő köteles lenne eljárni, de ha nincs menhellyel szerződése az Önkormányzatnak, akkor a kutya el lesz altatva. Nekünk nincs jogunk oda menni és intézkedni.
Először is beszélni kellene velük, hogy kell-e nekik a kutya, ha nem akkor én befogadom, ha kell akkor ajánlja fel a segítségét, egy rendes kutyaházat és hosszú láncot kellene odavinni. Ha úgy áll anyagilag, hogy ezt nem tudja beszerezni, akkor én segítek, adok egy kutyaházat, láncot és próbálja megszervezni a szállítást ha nem tudja ezt is megoldom, de beszéljen velük hogy fogadják el a segítségét.
További szép napot: Soltész kati

Kedves Kati
2010-01-05 11:06:36

Latom a kedvenc kutyafajomat oleli,ezert kerdeznem ontol egy 2 honapos bernathegyi kiskutyus nagyon sokat csuklik.Ez mar egy honapja tart,hogy naponta tobbszor rajon a csuklas.Kulonben minden a legnagyobb rendben van vele,tokeletesen halad a korahoz kepest,es ezzel nincs is semmi gond.Egyszeruen csak a csuklas napi tobbszori alkalommal.Mi okozhatja,meddig tarthat ez a helyzet.
Valaszat elore is koszonom.
Azt gondolom, hogy az embernél sem okoz gondot a csuklás, akkor a kutyánál sem gond, bár nem halottam még, hogy a kutya csuklik, ezért kérdezzen meg egy állatorvost.

További szép napot Kati

Kint hagyjam?
2009-12-18 18:57:47

Jó napot.Nem tudom jó helyre írok-e,de az lenne problémám hogy mostanában elég hideg van éjszaka,és az én macskám igazi kinti cicus.Amikor beviszem a lakásba akkor csak fekszik,és nyűglődik,ha kint van akkor meg ahogy kinyílik az ajtó beoson.Nem látom rajta hogy fázna,van kis háza meg minden.Nem tudom mit csináljak,nem szeretném egész télen a lakásban tartani.Ön mit javasol?Szép napot!

A macskának is ebben -20 Co -os hidegben biztos hogy jobb a meleg szobában lustálkodni. Ha kikéretszkedik, akkor kiengedi, ha be akkor be kell engedni. Kint sem fagy meg.

Soltész Kati

Törölt felhasználó
menhely
2009-12-12 19:20:17

Jó napot!

Elnézést, hogy megint zavarom, de lenne egy újabb kérdésem. van 2 Mopsz kutyám (fajtiszta mind 2). Már elég öregek és a mamám monta hogy készüljek fel rá hogy már elpusztulhatnak. Én ezttartom hogy erre nemlehet igazán felkészülni mert aki 10 éven át a társad azt nemkönnyű elengedni! De nem is ez a lányeg! Még élnek és reméllem még jó sokat élni is fognak. De ha esetlôeg elpusztulnának, nemszeretnék fajtiszta kutyát. Hogy miért, nemtudom. A menhelyről szeretnék kivenni 2 kisebbtermetű kutyust. Csak az a gond hogy a szomszédba lakik egy farkaskutya, aki mindig elkezd ugatni, amikor simogatom a kutyusaim, pedig ő sokkal fiatalabb mint az enyémek. Szóval nemtudom hogy fogja fogadni ha 2 új kutya jönne hozzánk. Mindig félek hogy étugorja a kerítést! NoémiNem a szomszén kutyájához kell alkalmazkodnod.
Ha eddig nem ugorta át a keritést, akkor valószínü nem tudja.
Ezen elég lesz akkor gondolkoznod ha aktuális lesz, amit remélünk ménél később fog bekövetkezni.
További derűs napot Soltész Kati

Törölt felhasználó
Szakértők
2009-11-16 18:02:06

Jó napot!
Elnézést, hogy ilyen üggyel zavarom, de írtam egy szakértőnek levelet, és még mindig nem írt vissza! Ez nem is lenne baj, csakhogy tegnapra eltünk a neve és most nemtubom hol van. A nevét nemtudom, de azt tudom hogy fiatal hölgy van a képen szöke, és lófarokba kötött hajjal. Állatvédelemmel és füles sün tenyésztésel foglalkozott. Mi lehet a baj? Csak én nemlátom? Elnézést hogy ilyennel zavarom, de nemtudtam kit megkérdezni! :) Noémi


Sajnos ezt én sem tudhatom, hogy hova lett és miért tünt el a neve.
További szép napot Kati

Törölt felhasználó
Kutyamenhely
2009-10-10 16:38:42

Jó napot!
megfogadtam a tanácsát, és beálltam önkéntes munkásnak a város kutyamenhelyére. De ott is adódott egy újabb probléma. Mikor az első napot töltöttem ott, megláttam egy olyan kutyust, aki mindig egyedül van, morog a gondozókra és nem engedi megsimogatni magát. Megkérdeztem hogy miért ilyen és aztmondták hogy nem lehet tudni, de szerintük rosszul bántak vele. Az eggyik szemecskéje ki van kaparva és az eggyik lába el van törve. Már úgy vitték a menhelyre. valamelyik nap, megpróbáltam megsimogatni, mikor csak 2-en voltunk és nem lógtak rajtam a kölyök kutyusok. (azthiszem etetés volt) Odaléptem hozzá, és először megmorgott, de nemtörödtem vele. (tudom, veszélyes és akkor el kell menni, de meg akartam tudni mi bántja szegényt) Megsimogadtam és engedte. Mindenki csodálkozott, de mikor a barátom akarta megsimogatni a keze után kapott. Engem azóta is szeret és nagyon jól elvagyunk. Mikor más kutyáknál vagyok, ő is odalyön játszan, ami megnyugtat! De csak nekem engedi hogy megsimizzem. Maga szerint mit lehetne csinálni, hogy beilleszkedjen mások társaságába?
Előre is köszönöm válaszát és elnézést a regényért: Noémi.

Kedves Noémi!
Elnézést, hogy ilyen sokára válaszolok, de rengeteg munkánk van a menhelyen.
Ha a barátja kitartó és rendszeresen kijár és valami finom falatot
ad a kutyának, biztos őt is el fogja fogadni.
Nincs olyan kutya, akit szeretettel és finom falatokkal nem lehetne megszeliditeni.
Örülök, hogy beálltál önkéntesnek.
Soltész Kati

Kóbor ebek...
2009-10-06 13:52:08

Kedves Katalin!

Szeretnék tanácsot kérni, olyan ügyben, amely nem csak engem,, hanem szinte minden hozám hasoló körülmények között élő embert érinthet.
A problémám a kóbor ebekkel kapcsolatos. Olyan helyen lakom, ahol az ebek gondviselői, nem gondoskodnak kellő mértékben,-sőt egyáltalán nem- a kutyák helyének kialakításáról, oltatásáról, tisztántartásáról. Már tavaly is panasszal éltem a polgármesternél, a jegyzőnél, és a városi közigazgatási irodán is.Az ebek veszélyesek a környezetemre, ahol nem csak nekem van több gyermekem.A tartókkal nem lehet beszélni, és nem szeretném, ha megint ugyanaz a verzió lenne érvényben, mint tavaly, hogy kijöttek és minden kutyát lelőttek a polgármester kérésére. Mi módon lehet megelőzni ezt a mészárlást, ha a polgármester és az illetékes hivatali személyek sem lépnek? Hova tudnáék fordulni, hogy legközelebb ne legyen ilyen mértékű vesztesége az állatállmánynak?Nem egy-két kutyáról van szó!!! És nem egy-két családról, akik veszélyeztetve vannak az ebek álltal.
Kérem segítsen!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Hajni

Kedves Hajni!
Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni.
Magyarországon ma mindent meglehet tenni bűntetlenül.
Leirom, hogy normális körülmények között mi lenne a teendő:
Bejelenteni az Önkormányzatnak és a Főállatorvosnak a nem megfelelő kutyatartást irásban.
Az Önkormányzat kimegy, felszólítja őket határidő megjelöléssel
a megfelelő tartási körülmények kialakítására.. A határidő leteltével újra kimegy
az Önkormányzat , hogy megtörtént a megfelelő kutyatartás kialakitása, ha nem, akkor elszállítatja az Önkormányzat Gyepmesteri telepre, ha van ilyen, vagy akivel szerződése van a kóbor ebek befogadására, ahol elaltathatják, de lőni nem lehet.

Beszélni kellene a tulajdonosokkal esetleg segíteni őket , kutyaház, futólánc, nyakörv, oltások .
Pénz kellene gyűjteni és azzal megoldani a megfelelő kutyatartást. Gondolom azoknak az embereknek nincs pénzük, hogy megfelelően tartsák kutyáikat.
Máskülönben halál vár a kutyákra.
Kati

segítség-kérés
2009-08-27 22:03:49

Szia!
A szomszédunkban él egy igazi hófehérkemesébe illő gonosz banya, aki sosem volt kibékülve rottweiler kutyánkkal. Mindig azt mondta, hogy egyszer majd átmegy hozzájuk és széttép mindenkit... Nos ő egyáltalán nem az agresszív rottik közé tartozik. Soha senkit nem bántott/bántana, egész pici korától sokat van vele foglalkozva, nagyon jámbor teremtés..:) Ennek ellenére folyamatosan hallani, hogy kiabál, szitkozódik(a nő), mivel a rottink a kerítésen keresztül "veszekedik" az ő kutyájával. Veszekedett,hogy zárjuk be, mert odamegy a kerítéshez... a saját telkünkön belül odamegy ahova akar és akkor ugat amikor csak kedve támad..Ha zavarja, hogy ugata a kutyája,akkor zárja be ő(szeintem)!!!Elmentünk egy hétre nyaralni, mikor megjöttünk sántítva jött felém a kutya, ez egyből gyanús volt. Észrevettem, hogy azóta bárki felé nyúl összerezzen és húzza el a fejét, kúszva mer csak az ember közelébe jönni, ha hívják. Tőlem nem fél, én vagyok a gazdája, de barátoktól,családtagoktól,akiket ismer megrémül. Azt mondták amíg nem voltunk itt, sokat volt hátul és "veszekedett" az ő kutyájával, sajnos van egy sejtésünk,hogy valamilyen módon bántotta a kutyát. Elérni,beszélni vele lehetetlen. Mégis mit tehetünk??
Előre is köszönöm!

Szia!

Még akkor sem büntetik meg az állatkínzást, ha tudod bízonyitani, nem pedig ebben az esetben amikor csak sejtésed van.
A kerítésed elé kellene gyorsan nővő sövényt ültetni, vagy nádat húzni, hogy a kutyák ne lássák egymás.

Sajnos a törvényeink ennyit érnek.
Üdv. : Kati

Törölt felhasználó
Kutyamenhely
2009-08-21 19:07:14

Jó napot!

Elég hosszzú történet de megpróbállom röviden összefoglalni! :)
Nos, nagyon szeretem a kutyákat és az állatokat. Ha nagy leszek szeretnék nyitni egy kutyamenhelyet. Csak az a gond hogy ahol lakom már van egy kutyamenhely. Maga szerint lehetne 2 is? Tudom, hogy a gyerekek álltalában minden hónapban más munkát akarnak, de én már 5 évesen eldöntöttem hogy kutyamenhelyem lesz és ezt mostanáig így gondolom! Tudom hogy nemlehet a kutyamenhelyből megélni, de nem is az a céleom, hanem az hogy segítsek az állatoknak! Maga szerint hány százalék a 100 ból hogy ha nagyleszek tényleg ki-e nyitom azt a kutyamenhelyet? Válaszát előre is köszönöm: Noémi, 11 éves


Szia Noémi!

Lehet 2 menhely egy városban. Az
, hogy el tudod-e érni amit akarsz, az csak Tőled függ. Le tudsz-e mondani mindenről. Ha elszánt vagy és kitartó akkor biztos sikerülni fog. Addig is még teljesül a vágyad állj be önkéntesnek a már működő menhelyre és ott sokat tudsz tanulni.

Sok sikert a vágyaidhoz: Kati

állatvédés
2009-08-12 18:22:51

Szia!Az én véleményem az,hogy az ilyen emberek,mármint akik ezt művelik az állatokkal,azok nem is emberek!mégis mit ártanak nekik szegény kis állatok?semmit!
akkor miért kell szegényekkel ezt művelni,konkrétan az állatkok még inteligensebbek mint az emberek!én ha felnövök,szeretnék egy állatmenhelyet nyitni ott ahol lakom,mert ez egy kis város és itt még több szükség lenne menhelyre mint egy nagyvárosban!merrt egy faluban több a kóborkutya!
üdv:Cintia

Szia!
Teljesen egyetértek veled, és sok erőt kitartást ahhoz, hogy elérd a célod, de addig is ne mennyj el egyetlen állankínzás mellett, úgy hogy nem teszel semmit, még akkor is ha tudod, hogy nem sok értelme van.
Bízzunk abban, hogy majd egyszer évek múlva talán itt is úgy működik az állatvédelem, mint Németországban, lesz Állatrendőrségünk és a Hatóságok komolyan veszik az állatkínzást.
Az igazi az lenne ha nem lenne állatkínzás.
Üdv.: Kati

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7    Következő >>
 
 
cache