Szakértők > Soltész Lászlóné Kati >

Szakértő - Soltész Lászlóné Kati

Soltész Lászlóné Kati
Állatvédelem

Mottóm: „ Az állatok csodálatosak, hiszen mindig örömöt és szeretetet lopnak a szívünkben. Állatvédelemmel, állatkínzással, állattartással kapcsolatos kérdésekhez próbálok segítséget adni.

Bejegyzések száma: 70
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7      Következő >>
Gertrúd
2009-08-07 22:24:47

Szia!!

Van egy menhely a városomban ...
És egy nagyon beteg kutya ... már elfelejtettem hogy mi is a betegsége neve , de leirást tudok róla adni .
Lefekszik, és furán rángatózik ... le kell fogni, nehogy kárt tegyen magában.Őt valójában már örökbefogadták a menhelytől, és boldogan élt a családjával ... de egy véletlen folytán mégis Bodaszőlőn találták meg a kutyát (Hajdúböszörménybe vitték el).
A baj csak az, hogy nem elérhető a gazda, és elköltöztek a abbol a házbol, ami be lett irva az örökbefogadási lapra ...
De még egy gond, ilyen drága gyógyszereket a menhely nem tud megvenni Gertrúdnak ... És a kutya még csak 1 és fél éves ... Az örökbefogadás előtt ilyen betegsége nem volt ...
Mi lenne a legjobb Gertrúdnak???
Hogyan gyűjtsünk pénzt a gyógyszerekre???

Sűrgős !!!

egy aggódó menhelyi tag
Válszod előre is köszönöm!!!


Szia!

A betegség neve epilepszia. Sajnos nem gyógyítható.
Én is adtam ki egy kutyát, amit addig nem vettem észre, hogy epilepsziás, az örökbefogadó visszahozta, én el sem akartam hinni, amig nem láttam, nagyon erős roham jött a kutyára és egymás után jöttek a rohamok, nagyon szernvedett. ilyenkor már a gyógyszer sem segit. El kellett altatni.
Attól függ, hogy milyen időközönként jönnek a rohamok, ha sűrűn, akkor az a leghumánusabb, ha elaltatják a menhelyen a kutyát.

Gertrúdnak a legjobb az lenne, ha örökbe fogadnák és kapná a gyógyert folyamatosan, akkor talán a rohamok elkerülik.
De ha sűrűn jönnek a rohamok és szenved, akkor el kell altatni.

További szép napot: Kati

Mi az állatkinzás?
2009-08-06 22:25:07

Hello!

Mi az állatkinzás?
Mibe értetendő??
Lehetnek általános okok is?
Mert pár napja láttam 4 lovat, nem volt vizük,
sem árnyék, egy kicsi karámban ... 5X7 méter elég négy lónak?Nem voltak megpatkolva, és a patájuk felfelé nőtt ... Volt köztük egy kiscsikó, aminek a kezünkbe raktunk almát, de meghátrált.Nagyon bizalmatlan volt.
Olyan 35-37 °C fok lehetett ... ez lehet állatkinzás?
Nagyon szeretnék tenni valamit. Ha ez állatkinzás, akkor mit tehetek?Még nem vagyok 18 éves ...

Válaszát előre is köszönöm:
Rácz Mária (kétségbe esett lány)Szia!

Ez amit leirtál ez állatkínzásnak számít. De Magyarországon a hatóságok, az Önkormányzat a Bíróságok, a Rendőrségek
nem veszik komolyan.
Attól függetlenül nem szabad hagyni, meg kell próbálni tenni valamit.
Konkrétabban: Tegyél feljelentést az Önkormányzatnál, a Hatósági Állatorvosnál .
Akár névtelenül felhívhatod az Országos Rendőrfőkapitányságnál
működő 0680555111 telefontanút. Bár a bejelentést nem tanúvonalat üzemeltető ORFFK fogja kivizsgálni, hanem az illetékes rendőri szerv, de mégis csak elindul az eljárás és a bízonyitás a Rendőrség feladata ilyen bejelentés eseténben, ez a legegyszerűbb.

Törölt felhasználó
törvények
2009-05-31 20:24:45

kedves hölyem történetem eléggé hosszú lenne végig leírnom igy megprobálom rövidre zárni a történetet.felhábóritonak tartom ami itt folyik Magyarországon(édesanyámat aki kertes házban lakik,és több cicája van a megengedett-nevetséges 4nél,egy nagyon jóakaró állatgyűlölő szomszédunk feljelentette,merthogy átmennek az ő kertjébe!!mindegyik cica kidobott,ivartalanitott,és oltva vannak,tehát nem tenyésztjük őket!!kertes házról beszélünk,azt mondták a hivatalban hogy vigyük őket menhelyre-szó sem lehet rólla,van 4 kutya is és pár egyéb állat(teknős,papagály)kedden kivonul anyukámhoz az ÁNTSZ,ÉS amennyiben több állatunk van a megengedettnél menhelyre szállitják őket!!(természetesen ez idő tájban az állatokat nem fogják otthon találni,mert van pár kedves szomszédunk akiket egyátalán nem zavarnak az állatkáink,és amiben tudnak segitenek..az senkit nem érdekelt a hivatalban hogy ez a szomszédunk pl légpuskával lővőldözik és a macskáját ketrecben tárolta én is fel jelenthettem volna..szóval mit lehet ilyenkor tenni ???egy szomszéd miatt nem fogjuk őket menhelyre vinni,és ugyérzem ez még csak a kezdet a kedves szomszéddal...ezért van ennyi állat a menhelyeken mert a rendes állatszerető embereket bántják,pedig az én családom értük él és doldozik,szépen tisztán vannak tarva és táplálva,továbbá nyirva a kutyák,kiváncsi leszek kedden mi lesz ha kijönnek...majd megirom:tisztelettel:zita

Sajnos én is ezt tapasztalom, engem az állatvédők tesznek tönkre, konkrétan leirta az újságban, hogy nem ismerem be, hogy sikerült legyőznie, ide jutottunk. Igen legyőzött, de nem adom fel, küzdő tipus vagyok és az utolsó csepp erőmig küzdök. Állatvédő állatvédőt győz le ez van Magyarországon.
Visszatérve a problémádra. Aláírásokat kellene gyűjteni, hogy a törvényt megváltoztassák.
Vagy tenyésztésre engedélyt kérni, mert akkor engedélyezik a több macska tartását.
Vagy mindég eldugni a felesleget.
Mondjátok azt, hogy a Ceglédi Állatmenhelyre hoztátok be, én bizonyitom, hogy behoztátok őket. Csak tudjak róla.
Sok szerencsét és kitartást.

Kati

kérdezés
2009-05-13 16:01:54

hány kutyárol gondoskodtok most a ceglédi menhejen ugytudom ot vagy vezetőA lányommal együtt csináljuk, kb. 200 kutyánk van.

eboltás
2009-05-01 21:13:42

Lehet e a meghírdetett kötelező veszettségoltás utolsó mondata:A beoltatlan ebek kiírtásra kerülnek!
Ezt állatorvos írta. (Szentes szuperinfó)Sajnos lehet, a hatósági állatorvosok ezt a kifejezést használják.

Üdv. Kati

sérült cica
2009-04-30 14:05:07

Szia Kati!
A lányom reggel munkába menet talált egy sérült, valószínűleg elütött, ráadásul vemhes cicát. Felhívta a tudakozót kit lehet értesíteni ilyen esetben. Nem tudtak neki segíteni! Ő dolgozni ment, el nem késhetett, nem tudott mit kezdeni szegény állattal. Valóban nincs egy szervezet Budapesten ami ezzel foglalkozik?

Szia!

Sajnos ez van Budapesten. A menhelyek már fel sem veszik a telefont. Bár az 1 % ők gyüjtik a legtöbbet.
Szerintem az Illatos utat kell felhivni, ők kötelesek kimenni és befogadni a kóbor állatot.

Üdv. Kati

Állatvédelem
2009-03-17 10:28:09

Szia!
Tanácsot szeretnék kérni, mert a falumban a fiatalok egy része azzal szórakoztatja magát, hogy a kutyáikkal macskákat kóbor kutyákat rókákat és vad állatokat tépetnek szét, és videóra veszik.Volt már rá példa hogy ellopják az állatokat, hogy megkínozhassák őket! Számomra ez tűrhetetlen! De hova is fordulhatnék bizonyítékok nélkül?Ha senki nem akar tudomást venni ezekről a szörnyüségekről!


A Rendőrségen kell feljelentést tenni. Keresni kell legalább egy embert , aki szintén látta, vagy tud az esetről és a feljelentést vele is alá kell iratni, ha több ember aláirja, annál hitelesebb a feljelentés. Meg kell szerezni a videot bizonyitéknak.

Ha nincs bizonyíték akkor bejelentést lehet tenni akár névtelenül is az Országos Rendőr- főkapitányságnál müködő 06 80 555 111-es számon /telefontanú/
Ekkor a bizonyítás a hatóságot illeti. Nem az a fontos, hogy bizonyitékot szolgáltass, hanem az, hogy ezen a telefon számon be legyen jelentve. Bár a bejelentést nem a tanúvonalat üzemeltető ORFK fogja kivizsgálni, hanem az illetékes rendőri szerv, de mégiscsak elindul az eljárás."haverok"
2009-01-31 21:50:58

Szia!

Köszönöm a választ!

Én úgy tudom, hogy már az Önkormányzatnál egyszer szóltak a szomszéd (éheztetett) kutya miatt, de nem foglalkoztak vele, ugyanis a az önkormányzati "főnök" haverja a kutya gazdájának.Bár ha jól tudom valódi feljelentést nem tettek.
Az Önkormányzat után mi a második szerv, ahol meg lehet tenni a feljelentést a kutyák gazdái ellen?
Előre is köszönöm!

Üdv.: Niki

Szia Niki!
Meg kell tenni irásban a feljelentést az Önkormányzatnál, 30 napon belül válaszolni kell a levélre és intézkedni a kutyával kapcsolatban.
Ezután az Állategészségügyi Hivatal , majd az Önkormányzat felettes szerve a Közigazgatási Hivatal ha nem vagy elégedett a válasszal.

További szép napot Kati

éheztetés, környezet veszélyeztetése
2009-01-22 12:52:01

Szia!

Egy ismerősömnek elmondta, hogy a szomszédukban van egy kutyus, akivel kegyetlenül bánnak. Szegény már csont és bőr, kilátszanak az összes bordái, valószínű éheztetve van, mert van hogy jobban néz ki, akkor valószínű kap valami kis ennivalót. De már most régóta ilyen sovány! Ebből kifolyólag egész nap vonyít, már kora reggeltől, a gazdája pedig csettintget, cuppog neki, így cukkolja szegény állatot. Az ismerősöm már megpróbálta jelenteni valahol, de ott azt mondták, addig nem tudnak csinálni semmit, míg külsérelmi nyomok nincsenek! Szerintem egy csont és bőr kutya már elég külsérelmi nyom arra nézve, hogy szegény állatot kínozzák nap mint nap!
A másik, ami szintén abban az utcában folyik, hogy az egyik házból minden reggel kiengedik a kutyájukat az utcára, szabadon, és ott kószál órákat, felverve ezzel az utca nyugalmát, hisz minden kutya, amelyik az udvaron van, őt ugatja. Amikor ezt a gazdának szóvá tették, azt mondta, hogy ő minden reggel ki is fogja engedni! Nem értem, hogy ha valaki tart az udvarán egy állatot, az miért engedi ki csak úgy szabadon, hogy kószáljon!
A leírt esetekkel kapcsolatban szeretnénk kérni a segítségedet, kihez kell ilyenkor fordulni, hogy végre történjen is valami!
Köszönöm, hogy végig olvastál!
Várom válaszod!
Üdv.: Niki

Szia Nikolaetta!
Először is elnézésed kérem, amiért ilyen sokára válaszolok, de a kezemet megműtötték és nem tudtam irni.
Fel kell jelenteni az Önkormányzatnál a Jegyzőnél és hogy biztos legyen intézkedés a Hatósági állatorvosnál is. Esetlen ha nincs a kutya veszettség ellen beoltva, azt nagyon szigoruan ellenőrzik azt is be lehet irni, hogy valószinű nincs beoltva sem.
Le kell irni, hogy nem etetik megfelelően ebből kifolyólag nagyon sovány a bordái ki látszanak és ha ez igy halad, akkor éhen pusztul. Azt is irdd le, hogy egész nap vonyit a kutya és a szomszédokat ez nagyon zavarja, sokszor elviselhetetlen pláne nyáron, amikor az ablakok nyitva vannak.

A másik eset is fel kell jelenteni a Jegyzőnél.
Veszélyesek a kutyák az emberekre, megtámadják a bicikliseket, nem mernek a gyerekek elmenni előttük és kérjétek az Önkormányzatot intézkedjenek annak érdekében , hogy az utca újra biztonságos legyen, ne tartsa rettegésbe annak a személynek /név, lakcim/ a kutyái az utcát és környékét.
Azt is irjátok le, hogy már kértétek, hogy ne engedje ki a kutyáit
mert félnek tőle az emberek és ő azt válaszolta, hogy ezután is rendszeresen ki fogja engedni
Sok sikert az intézkedéshez, további szép napot
Soltész Kati

jo e
2009-01-12 14:06:42

falun élűnk igy cicáim egyaránt vannak kint és bent a házban férjem azt szeretné ha kint lennének én viszont jobban kedvelem őket és sajnálom kitenni az udvarra jo e hogy kint vannak de kőzben én beengedem őket és syeretik e a cicák ha simogatjuk őket


A cicák szeretik ha simogatjuk. A cicák szeretnek kint és bent is lenni a lakásban. Ezt úgy lehet megoldani, hogy a bejárati ajtóra macska ajtót kell tenni, hogy akkor megy be- és ki amikor kedve van. A lakásba macska almot kell tenni. Gondolom ivartalanitva vannak, mivel irod, hogy több macskád is van.
Az állatok irán érzett szeretetünket simogatással fejezzük ki, ezért ők szeretetet sugároznak felénk, ami jó hatással van ránk emberekre

További szép napot Kati

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7      Következő >>
 
 
cache