Szakértők > Palócz Bálint >

Szakértő - Palócz Bálint

Palócz Bálint
Cica és görény panziótulajdonos

Cica és görény panziót nyitottam Budapesten, mert a városban kevés az ilyen létesítmény . A panziót úgy alakítottam ki , hogy reményeim szerint az állatok és gazdik megelégedésére szolgáljon, amit a gyakorlat igazolt is. Az ebből adódó állattartási tapasztalataimat szívesen megosztom az érdeklődőkkel.

Bejegyzések száma: 37
<< Előző    1    2    3    4    Következő >>
Szürkehályog?
2011-09-13 12:21:33

Kedves Bálint!
Kb 2 napja az egyik görényünk bal szemén szürke, szabálytalan alakú foltot vettünk észre. Nem tűnik úgy, mintha zavarná,úgy vettük észre, hogy nem vakult meg, látja, ha oldalról közeledünk, ugyanúgy eszik, játszik, csak sokkal többet vágyik a kezünkbe. Tanácstalan vagyok, hogy orvoshoz vigyem-e, vagy mivel nem zavarja, lehet nem is szürkehályog, hanem megsérült, vagy vakarózás közben belenyúlt a szemébe.Nem tudom ez maradandó-e, vagy esetleg szemcsepp, vagy bármi segítene-e.
Kérlek, ha találkoztál már hasonló "esettel", segíts nekünk.
Köszönöm előre is!

2011-09-15 08:07:16

Vidd el orvoshoz. Biztos nem szürkehályog.

üdv. Bálint

Törölt felhasználó
bepisil a cicám
2011-08-21 10:05:42

Kedves Bálint!
Egy házimacska alomból való kékszemű, sziámi színezetü, ivartalanított fiú cica tulajdonosa vagyok. A cica 6 évig lakásban lakott, tavaly nyáron ment először ki az új ház kertjébe. Tavaly ősszel egy kölyökkutyát dobtak be a kertünkbe, nem tudtuk elajándékozni, így megtartottuk. A kutyának elkerítettük a kert egy részét, de bizonyos okok miatt a cicát kicsit kevesebbszer engedtük ki. Ez működött is egy ideig, de kb 2 hónapja a cica rendszeresen lepisili a bejárati ajtót, függetlenül attól, hogy volt-e kint vagy sem. Bevallom féltem összeengedni az állatokat, mert a sziámi igen agresszív macska, és nem szerettem volna félszemű kutyát. Az orvos tanácsára vettünk feliway párologtatót, ami az ajtó közelében van, de egy hónap alatt ez sem vezetett eredményre. Mit lehet tenni a macskapisi szagának eltűntetésére? Van valami ötleted a helyzet enyhítésére, megoldására? Válaszodat előre is köszönöm. Krisztina

2011-08-23 15:36:17

Kedves Krisztina!

Valószinű a kutya miatt jelőlget a cica. A kutyának jelzi, hogy a lakás az ö területe. a kutya szagot nehéz eltüntetni, hogy a cica ne érezze ezért az a megoldás van -a kutyát el kell ajándékozni. Akkor sem biztos, hogy leszokik róla csak valószinű. Próba képpen a kutyust el kellenne vinni hosszabb időre( pl. két hétre ismerőshöz) és akkor kiderűl, hogy eredménnyel jártunk vagy sem.

üdvözlettel Bálint

kiscicám
2011-07-31 23:09:53

Kedves Bálint!
Nemrég hoztak nekem egy kiscicát alig lehet olyan 2 hónapos.Nagyon örültem neki de amikor fel nyitottam a doboz tetjét ki ugrott belőle és elbujt a kanapé mögé.Amikor kiszedtük akkor még meg is harapott és kiugrott a kezemből.Majd 1 órán át meg akartuk fogni,de befutott a garázsba.Ahol most is van.Amikor felé nyúlunk fúj ránk!Megszeretném kérdezni hogy elöbb vagy utóbb meg-e szokja majd az új otthonát vagy nem?Nagyon vad és a segítségedet szeretném kérni hogy megszelídíthessem,mert tiszta fehér amilyenre én mindíg is vágytam!
Előre is köszönöm a segítségedet!

2011-08-02 09:06:23

Kedves Rebeka!
a kis cica lehet, hogy kobor cica volt az anyja ezért ilyen vad. Lehet, hogy nem lesz barátságos cica. A bizalmát úgy lehet visszaszerezni, hohgy olyan helyre kell tenni ahol nem tud elbujni és nyugodt hely legyen. Lehet a garázsból elválasztott rész . kapjon enni, inni és szép lassan kell hozzá közeledni. A cica rá fog jönni, hogy nem kell félni és egyre barárságosabb lesz. kb. három- négy napot vesz igénybe.

üdvözlettel Bálint

görim
2011-06-24 14:17:11

Jónapot! Egy olyan kérdésem lenne hogy a görim túltűzelt! Mit tudok ilyenkor tenni? előre is köszönöm!

2011-06-30 07:06:40

Vigye el állatorvoshoz..

Törölt felhasználó
Macskák
2010-10-25 23:12:36

Kedves Bálint!
Van egy macskám, már két éves ivartalanított kandúr. Jött hozzánk egy nőstény fiatal cica és a kandúr teljesen meg van sértődve, nem akar a közelébe menni, fúj rá, feláll a szőre tőle. A fiatalabbiknak nincs semmi baja vele. A kandúrt még meg se lehetett simogatni egy ideig, ment a közelemből, és befeküdt a kosárba a sarokba, ahová azelőtt még sohasem. Később meg volt enyhülve, de amikor meglátja a másik cicust, totál ki van borulva. Össze fog tudni szokni az új jövevénnyel, vagy legalábbis megszokja?
Előre is köszönöm!

2010-11-02 10:19:17

Kedves Kérdező

Könnyebb lenne válaszolni ha tudnám mennyi ideje áll fönn ez az állapot. Valoszínű, hogy összeberátkozni nem fognak, bár az is lehet ,hogy a kiscica kajlasága, játékossága is zavarja az idősebbik cicáat.Minden esetre a kandúrral kellene soket foglalkozni, a kiscicát " háttérbe szorítani"- amennyire hagyja magát. Mivel nem üldözi a kandur a kiscicát valószínű az lesz a végkifejlet, hogy tudomásul veszi a jelenlétét, de a három lépés távolságot mindig megtartja, ha egészen közel akar menni akkor rámordul. Kérek értesítést az erdményről.Üdvözlettel Palócz Bálint

Törölt felhasználó
Cica
2010-09-18 16:27:33

Kedves Bálint!
Van egy kb. 7 hetes kiscicám, és nem iszik tejet. Próbáltam edényből, cumisüvegből is adni neki, de egyszerűen nem kell neki. Ilyen korban még szüksége lenne rá, vagy nem olyan nagy baj ha nem iszik?

2010-09-18 20:49:21

Kedves Gréta!

A kiscicának a tehéntej nem is tesz jót. Az állateledel boltban lehet kapni anyatejpotlót remélem ilyennel probálkoztál. Különben, ha a cica eszik junior koznzervet, száraztápot és iszik elég vizet akkor nem probléma ha nem iszk tejet. De ha nem iszik semmit sem akkor vidd el állatorvoshoz.
üdv. Bálint

harapós göri
2010-08-29 23:36:44

Kedves Bálint!
Egy hete vettem egy kedves kis görényt csak az a baj vele hogy nincs kézhezszoktatva és elég vad a picike. Kb. 8-10 hetes lehet. Rángatja a ketrecet a fogaival és mikor benyúlnék akkor nekiugrik a kezemnek. Még félek tőle mert elég vadnak tűnik. Ahonnan hoztam ott nem nagyon nyúltak hozzájuk, és nem szokta meg a babuzsgatást. De én nem csak azért vettem hogy csak etessem és rendben tartsam hanem hogy játszani is tudjak vele. De ha ilyen vadóc akkor hogy? Mégis hogy küzdjem le a " félelmem" és hogyan szoktassam le a durvaságról???
Nagyon örülnék ha tudnál segíteni!!!
Előre is köszönöm!

2010-08-31 08:26:54

Kedves Kálmán Mónika

A fiatal görény játékból, vadászösztönből levadássza az ember kezét. Meg kell tanítani neki, hogy nem szabad. Lényeges, hogy a göri ne legyen éhes és legyen lemozgatva.
Legcélszerübb ha a harapást szándékosan idézzük elö és azonnal"NEM" tiltószóval adni neki egy pofont és késöbb már elég lesz csak a tiltó szó is . Ha a göri harapása nagyon fáj akkor vegyél kesztyűt. A legjobb a vasas kesztyű ami úgy néz ki mint a munkáskesztyü csak meg van erősítve műbörrel. Munka- védelmi boltban lehet kapni. Ha már nem harap azonnal akkor már lehet kézből finom hús falatokkal etetni és ha jól viselkedik akkor nagyon meg kell dicsérni. Ja, és nem szabad félni.!!
üdv. Bálint

beteg kutya
2010-08-25 14:02:34

kedves Bálint! kérdésem lenne egy 3 éves kutya felől! van egy palotapincsim és mostanában nagyon beteg bármit eszik kihányta és a szeme is be van gyulladva. ennek mi lehet az oka és hogyan lehet ezen segíteni??

üdv Ninetta

2010-08-25 20:34:56

Kedves Ninetta!

A kutya nem az én szakterületem. A szakértők között van állatorvos. Az én véleményem, hogy vidd el orvoshoz.

üdv. Bálint

cica
2010-08-25 01:55:49

ja és egy két helyen kis szőr hullás is, a farka végén szinte mind ki hullot:S ezek szempontok alapján mik lehetnek a okai?

2010-08-25 10:36:37

Kadves Seres Miklós!

Ha foltokban hullik a cica szőre az lehet allergia, gomba vagy élősködö is. Egyébként az étvágytalanság és a szőrhullás össze is függhet, komolyabb belgyógyászati probléma is állhat a háttérben. Ne próbálkozzon önállóan,
a cicát el kell vinni állatorvoshoz . A szakértök között van állatorvos, szerintem látatlanban ö sem tud segíteni.

üdvözlettel Palócz Bálint

cica
2010-08-25 01:54:15

Bálint: a cicám egy ideje alig eszik, nagyon minimálisat.
ennek milyen okai lehetnek? nagyon fontos lenne:S

2010-08-25 10:20:23

Kedves Seres Miklós!

a cica étvágytalanságának a meleg vagy betegség is lehet az oka. Jön egy hidegfront, talán segít. A cica elött ne legyen egésznap ennivaló, csak reggel és este kapjon enni. Az állatpatikákban vagy állateledel boltokban lehet kapni vitamin és étvágynövelö pasztákat amit a cicák általában szívesen megesznek. A cica gyomrából a szőrlabdákat macskafűvel vagy szőroldó pasztával távolítsa el. Ha ezek útán sem eszik rendesen a cica akkor vigye el állatorvoshoz.

üdvözlettel Palócz Bálint

<< Előző    1    2    3    4    Következő >>
 
 
cache