Tetszik a cikk? Oszd meg!

Kölyköt mentett a vak kutya

2010-12-27 | 12 komment

Nem mindennapi őrangyal jutott annak a kölyökkutyának, ami a napokban menekült meg a fagyhaláltól Kiskunhalason. A kidobott és magára hagyott állatot egy helyi állatvédő félig vak kutyája vette észre.

Nemrég írtunk arról a menhelyi pitbull keverékről, ami a biztos haláltól mentette meg egy társát Amerikában. Nos, ezúttal egy nagyon hasonló esetről számolhatunk be, ráadásul ez kis hazánkban történt. Pedro, egy kiskunhalasi állatvédő kutyája egyik este a szokásos séta alkalmával hirtelen erősen húzni kezdte a pórázt egy közeli kuka irányába. A konténer környékén panaszos kutyanyüszítés ütötte meg a gazdi, Molnár Melinda fülét is, ezt vette észre Pedro.

A kutyának egy korábbi betegség miatt hiányzik az egyik szeme, de a másikkal jól lát, illetve éles szaglása és hallása révén remekül működnek az ösztönei - olvasható az állatvédők honlapján. Most is addig szimatolt a helyszínen található dobozok között, míg egy kiskutyára nem bukkant.

Kattints a fotóra a Halasi Állatvédők képgalériájához!

A néhány hetes állatka a biztos haláltól menekült meg és a Halasi Állatotthonba került, jelenleg is ott gondoskodnak róla. A gazdája vélhetően megunta és így akart megszabadulni tőle - ez egyébként állatkínzásnak minősül, amit három év börtönnel is büntethetnek. Elméletben legalábbis...

A megmentője után szintén Pedrónak elnevezett kutyust első éjszaka az állatvédők elnöke, Rémánné Halmosi Éva fogadta be. Másnap megvizsgálta egy állatorvos, aki megállapította, hogy bár egészséges, biztosan elpusztult volna, ha az éjszakát odakint kell töltenie. A kis Pedro még szopik, szerencsére épp akadt egy kutya az otthonban, amely még szoptatja a kölykeit, az új jövevényt is ő eteti. A hírek szerint az alom gyorsan elfogadta Pedrót, aki sokat alszik és játszik a többi kölyökkel. Ha megerősödik, idővel egy szerető, gondoskodó gazdit is szeretnének majd találni neki.

Animal Police / Farm.hu

Hozzászólások
Összes hozzászólás (12 db) | Új hozzászólás | Kedvencek közé
- 2011-05-03 21:03
12
Nem értem miért kell kidobni a kukába vagy úttestere a kis ártatlan kölyköket.
Az idiótája ha nem tud mit kezdeni velük,ajándékozza el őket vagy ha az sem megy akkor beviheti az állatotthonba ,de  nem halálra ítélni őket egy kukában.Felháborító!!!
A múltkor olvastam,hogy valaki kirakott az erdő szélen egy dobozban egy alom fajtiszta Labrador kutyusokat.Itt nálunk Hollandiában az emberek ölre mennének egy ingyen fajtiszta Labradorért ( mert nagyon drága amúgy) otthon meg csak úgy kidobják őket!!!!! Érthetetlen...
- 2011-03-15 21:27
11
VAK KUTYA VOLT!!!!!! 
- 2011-03-03 18:52
10
Örülök neki hogy jól van a kiskutya!
- 2011-01-27 10:54
9
nagyon szép cikk csak "vakvezető" vagy "vak" kutya?
- 2011-01-04 15:20
8
Talán,ha végre igazán a tövényszerint járnának el akkor a gonosz emberek is vissza fognák magukat.Nem kéne mideig egy ejnye-bejnyével elintézni.
- 2011-01-02 19:17
7
Az ilyen embert le kellene csukatni...A mi vizslánk úgy került hozzánk,hogy a tenyésztője kidobta 2 testvérével együtt az út közepére (!2 hetesen!) 1 papírdobozban...onnan kerültek be a menhelyre és mi elhoztuk♥(Grat. a kutyusnak és a gazdinak is )
- 2011-01-01 18:01
6
Hogy tehet ilyet egy ember? Akkor inkább a menhelyre vitte volna, mintsem ki az utcára. (mondjuk a menhely se jó, de inkább, ott nem fagy meg) Szóval....na mindegy. Az a lényeg, hogy már teljesen jól van!
- 2010-12-29 13:59
5
Sajnos vannak gonosz emberek, én is ezt tenném vele. Felháborító esett!!!De hála isten az a okos kutyus meg mentette. Sok ember tanulhatna az állatoktól.!!Számtalan példa van hogy az állatok mire képesek!!!A kutyusoknak jó egészséget kívánok.
- 2010-12-29 11:27
4
Felháboritó dolognak tartom azt ,mikor egy okosnak hitt ember ,egy oktalan védtelen állatot,mindegy az kicsi, vagy éppen nagy állat,és csak úgy minden lekiismeret furdalás nélkűl utcára teszi,és sorsára hagyja a szegény állatot, aki annyi szeretetet tud egyébként adni hálából. Ő is egy életke,és szeretetre és tőrődésre vágyik. /igen ha azt nézzük ,hogy nem ölte meg ,az utca is jobb,volt/ de ezeket is valóban meg kell büntetni !!! Nagyon ügyes és cuki  volt a kis megmentő kutyus, ő mit érzett valyon a kis élet után? hogy sikerűlt egy kis kutya babyt megmentenie, kapott jutalom falatot érte? megérdemelte ezek után ugye?  Csupasziv kutyus volt. csak lessz a picinek egy szerető gazdija ha  nem fog szopni, micsida véletlen a halálra itéletre szánt picinek, hogy éppen ott és időben kapott egy szeretetre méltó és gondoskodó családot . CSak köszönet érte a gyazdikának is ,és egy siker jó pont érte.mert ilyenkor az ember, ha jót cselkeszik öröm éri a  szivét,és boldog,hogy segiteni tudott valakin!! Békés Boldog Újesztendőt kivánok ismeretlenűl is!
- 2010-12-27 18:10
3
Hát igenigen!!:D Jó azért ilyen pozitív híreket is hallani:)) 
Összes hozzászólás (12 db) | Új hozzászólás | Kedvencek közé
 
 
cache