Szakértők > Késmárki Gabriella >

Szakértő - Késmárki Gabriella

Késmárki Gabriella
Egyiptomi macskatenyésztő

Három ritkaságnak számító macskafajta tenyésztésével foglalkozom, Birman, Egyiptomi mau és Norvég erdei. Tel:06-20-388-0010

Bejegyzések száma: 30
<< Előző    1    2    3    Következő >>
Törölt felhasználó
Egyiptomi Mau
2010-03-23 22:43:01

Szia Gabi!
Érdeklődnék néhány dologban az egyiptomi mau iránt,mert már régóta nagyon szeretnék egyet
-Lakásban tartható e? Szobatisztaságra hamar belehet e tanítani?
-Mennyire hullik a szőre?
-Kijön e más állatokkal? (tengerimalac) Nem tartaná terrorban?
-A bútorokat (pl. bőr üllőgarnítúra) nem szedi e szét?

Köszi előre is a válaszodat, és gratulálok a szép cicákhoz! :)
Mindig megnézem az egyiptomi mau oldalt kiscicák ügyében, és remélem hamarosan én is gondozhatok egyet! Nagyon szép macska!

2010-03-24 07:40:41

Szia!
Lakásban simán elvan :-)a mieink is csak bennt vannak tartva, a szőre pont annyira hullik mint egy másik rövidszőrű cicának és inkább csak vedlési időszakban. Hát, hogy tengerimalaccal kijön e azt sajnos nem tudom nálunk csak más cicával él együtt elég uralkodó természet, de azért megvannak:-)! Ha van kaparófája akkor nem igen szed szét bútort de azért garanciát nem vállalnék bőrülőgarnitúrára hiszen macska és mint ilyen szeszélyes és persze öntörvényű és gyönyörű!!
Üdvözlettel, Gabriella

tüzelés
2010-03-09 15:44:50

Szia,
Két 1 év körüli fekete cicám van egy kandúr és egy nőstény (testvérek). A nőstény már 1 hete tüzel (nem merjük egy helységbe tartani a kandúrral, mert nem tudnánk mit kezdeni újabb kiscicákkal) még az utcára se merjük kiengedni mert rengeteg idegen kandúr jön hozzá a környékről, így pórázon szoktam sétáltatni. A nyár folyamán majd el akarom vinni ivartalanításra. A kérdésem az lenne hogy normális dolog ha a nőstény ilyenkor sokkal kevesebbet eszik mint amennyit szokott és folyton nyávogó nyögdécselő hangot ad ki? Mintha már le is fogyott volna egy kicsit és még séta közben is "lapos - kúszás"-ban halad mindamellett folyton szeretet éhsége van.
Meddig tarthat még ez az állapot, mert egy kicsit már én is belefáradtam az elmúlt egy hétben. Előre is köszönöm!

2010-03-10 08:01:20

Szia!
Sajnos mindaz amit leírtál normális viselkedés tüzelés idején és vannak olyan nőstény cicák akik nagyon sokszor visszatüzelnek egy-egy ciklus alatt pl tavasz, és ez bizony egy hétig is eltarthat.
Ha nyárig akartok várni az ivartalanítással akkor javaslom vidd el állatorvoshoz aki tud adni neki fogamzásgátló injekciót ami akár 4-6-hónapra is megszüntetni nála ezt az állapotot illetve fel tud írni akár hetente adaható tablettát is!
Gabriella

Macska fajta
2010-01-17 16:57:48

Egy kérés: szeretnék megtudni pár infot egy bizonyos macska fajtáról. A neve ha minden igaz:MUTAGI.
Nagyon magasra tud ugrani, hasonlít a csíkos házicicákra bár ez a faj inkább pöttyös mint csíkos., teste hosszúká nyurga. nagy fülekkel.
Előre is köszönöm.

2010-01-19 08:36:31

Üdvözlöm!
Sajnos nem ismerem az említett fajtát:-O öntől hallok róla először, így információt sem tudok róla írni. Pedig minden évben többször is járok cica-kiállításokra, külföldre is és több cicás könyvem is van de egyikben sem láttam ezt a cicát!
Gabriella

szakértői segitség kérése
2009-10-18 18:41:26

Kedves Gabriella! Most mentem nyugdijba. Szeretnék egy cicát, imádom őket. Voltam a Lurdy házban, nagyon szomorú vagyok, szibériai cica nem volt, nagy csalódás volt számomra. Nagyon kérem segitsen! Tudok várni cicusra, tavasszal is jó, nem elképesztő áron.A szibériai honlapján Mo-on nagyon kevés a szibériai, szürke cirmos cicust szeretnék. Esetleg lenne olyan helyen akinek nincs honlapja?? Bizom benne, hogy tanácsot tud adni, és végre egy óriási simivel szeretgethetek egy szibériai kiscicát.. :)Előre is köszönöm!

2009-10-22 08:00:17

Üdvözlöm!
Az általam ismert tenyésztőknek mind van honlapja itt megtalálja őket http://sziberiaimacska.lap.hu/ remélem szerencsével jár és mihamarább talál szibériai kiscicát!
Gabriella

szin
2009-09-08 13:23:40

Szia!
Egy rövid kérdésem lenne. Ha megnéznéd a kedvenceimnél Kokó cicám képeit, meg tudnád mondani nekem, hogy milyen szinű? Ugyanis nem teljesen fehér (a füle, farka, orra halvány vörös, rajzolat nélkül), igy nem tudom, hogy vörös-fehérnek számit-e vagy valami másnak? Érdekelne. Remélem nem túl bugyuta kérdés. :)
Köszönöm

2009-09-09 08:06:38

Szia!
Egyáltalán nem bugyuta a kérdés, szerintem sokan szeretnék tudni milyen színű a cicájuk és ugye elég nagy a választék, szerencsére.
Megnéztem Kokót és ő szerintem cream-point, a cream a vörös világosabb változata a point pedig a testvégeiken színes cicákra vonatkozik (pl, fül, farok, orr és esetleg a láb de cream színnél és fiatal cicánál a lábakon alig vagy nem is látszik) ilyen színezetű cica például a sziámi és a birman.
Szívesen:Gabriella

cica
2009-08-12 20:05:20

szia!
a cicánkat el akarjuk vinni fiú cicához és azt szeretneém megkérdezni hogy kb a tüzelés hanyadik napján kellene?és meddig? köszi

2009-08-21 07:28:32

Üdv!
A tüzelés első napján el lehet vinni a cicát a kandúrhoz és kb egy hétig érdemes együtt hagyni őket.
Gabriella

SZOBATISZTASÁG
2009-07-12 14:25:57

Szia!
Jövőhéten fogadok örökbe 2 lány kiscicát, akik eddig nem nagyon hallottak a szobatisztaságról,mert inkább kint voltak a szabadban.én viszont szobacicust szeretnék,de nemtudom hogy szoktassam rá őket a szobatisztaságra.tudnál segíteni?

illetve hogy a későbbiekben-mivel nem ivartalaníttatom őket-mire kell figyelnem, amikor már ivarérettek lesznek
juli

2009-07-19 11:18:58

Szia!
A cicák többnyire szerencsére szeretnek alomba piszkítani, tehát ha két cicád lesz legalább két almostálat be kell szerezned és többször beletenni őket megmutatni nekik hol a cica-wc amíg maguktól oda nem járnak majd, ha rossz helyre piszkítnak még is akkor azt takarítsd fel és próbáld oda tenni az almot hátha ezt a helyet szemelték ki a többi már inkább türelemjáték. Ha nem szeretnéd őket ivartalnítatni akkor a lánycicánál is számolhatsz nem kevés kellemetlenséggel, például kevesen tudják de egy nőstény macska is jelölhet tüzelés idején pláne ha ketten vannak, ezenkívűl ha tüzelnek az legalább egy hét folyamatos nyávogás és sokszori visszatüzelés esetén akár méhgyulladás, tehát ha nem akarod őket megműtetni akkor is érdemes a fogamzsgátlás valamilyem módján gondolkodnod például inekció formájában, amit az állatorvos ad be a cicának.
Üdv:Gabriella

cica
2009-06-10 11:08:47

Szia!
Van egy 9 hónapos kandur házicicám , /Anyja=házi Apja=perzsa/,nagyon fejlet kb 5kg jól eszik,ivartalanitott,lakásban tartott cicus.Az a gondom hogy pár hónapja rászokott hogy karabdálja a kezünket vagy a lábunkat, ha rászólunk akkor abba hagyja de utánna folytatja.Azt hittem hogy leszokik róla de nem tudon hogy mit csináljak.Lehet hogy kicsi korában sokat játszotunk vele a kezünkel és ez a baj?

2009-06-26 16:28:28

Szia!
Nem én úgy gondolom nem függ össze a kiscica korában játszott játékkal, nekem is van egy birman cicám aki imád harapdálni ő inkább figyelemfelkeltésre vagy unalomból csinálja (legalábbis én így látom). Nyugodtan szólj rá továbbra is és próbáld járékkal (pl tollas bot) vagy simivel elterelni a figyelmét.
Üdv:Gabriella

Cicám
2009-05-29 21:55:33

Helló!
Van egy 3 éves cicám meg is lehet nézni a kedvenceim között. Egy hónapja született cicája. Mostanában alig eszik, szinte napi egyszer és akkor is nagyon keveset és csak szárazeledelt, pedig alutasakosat ha frissen adok neki sem kell. Miért van ez???
Másik dolog az, hogy a kiscicának nagyon sokat "beszél", bürrög és nyávog. Ez miért van? Én arra gondolok hogy így kommunikál vele vagy esetleg így tanítgatja, neveli vagy ha nem akkor miért bürrög és nyávog olyan sokat? Van olyan amikor szinte már "kiabál", olyan hangosan nyávog. :)
Egyébként nagyon szereti a cicáját, nagyon törődik vele, és ennek örülök is, mert az anyukája nem törődött vele eltaszította magától annyira, hogy mikor messziről meglátta már be se jött és elment :( És így szegény el is tűnt.
A segítséget előre is nagyon megköszönöm!
Üdv. Kati

2009-06-02 21:28:24

Szia!
Sajnos nem tudom miért étvágytalan a cicád de ez semmiképp nem jó főként mert szoptat és ilyenkor elvileg többet kellene ennie, ha továbbra sem jön meg az étvágya akkor keressetek fel egy állatorvost.
Igen szinte biztos hogy kommunikál a kiscicával és esetleg hívogatja, figyelmes cicamama:).
Üdv:Gabriella

újszülött cicák
2009-04-05 15:55:35

szia kiscicáim születtek és nemtudom hogy kell megállapítani hogy melyik milyen nemű nekem olyan egyformának tünnek Bea

2009-04-05 20:37:04

Szia!
Érdemes várni ezzel egy-két hetet, de a kandúrkáknál a végbélnyílás és a pénisz között van egy jó ujbegynyi hely ahol a herék fognak kialakulni a kislányoknál a két rész között szinte nincs is hely tehát nagyon közel esik egymáshoz a két nyílás.
Gabriella

<< Előző    1    2    3    Következő >>
 
 
cache