Szakértők > Késmárki Gabriella >

Szakértő - Késmárki Gabriella

Késmárki Gabriella
Egyiptomi macskatenyésztő

Három ritkaságnak számító macskafajta tenyésztésével foglalkozom, Birman, Egyiptomi mau és Norvég erdei. Tel:06-20-388-0010

Bejegyzések száma: 30
<< Előző    1    2    3    Következő >>
Tavasz
2009-04-02 09:37:09

Szia!
A cicámat minden évben el kell vinni az állatorvoshoz? Mert mi csak akkor visszük amikor valami komolyabb baja van, Hála Istennek ez elég ritkán fordul elő. Micus most lesz augusztusban 5 éves, de nem tudom vannak-e kötelező oltások ilyenkor tavasszal, szúnyogok meg ilyesmik ellen.
Szerinted az a Front-Line Combo a legjobb a kullancsok ellen??
Előre is köszönöm válaszod!!!
Üdvözöl: Zsani és Micus :-)

2009-04-05 20:33:45

Szia!
Igen a kötelező oltást minden évben be kell adatni a cicádnak.
Az én cicáim a sima frontline ampullát kapják ami bolhák és kullancsok ellen is véd a többivel sajnos nincs tapasztalatom de a frontline termékek nekem nagyon beválltak!
Gabriella

Szia!!!
2009-03-30 19:33:18

Szia!!!
Azt szeretném kérdezni, hogy: miért van az, hogyha szeretgetem a cicám akkor elkezd folyni a nyála.
Ez miért van????????

2009-04-05 20:31:19

Szia!
Hát erre a kérdésre sajnos nem tudok neked válaszolni, talán egy állatorvos segíthet.
Gabriella

cica
2009-03-31 15:07:44

Szia.Köszönöm a választ,hát most megint ott tartuk ,hogy a kisasszony vissza tüzelt és hát a kisfiu még elég butácskán próbálkozik.Persze tudom,náluk nem úgy van mint a kutyusoknál mert segíteni nem tudok,/egyből szétröppennek/:) Igaz az,hogy a brit egyébként is későn válik ivaréretté??valahol olvastam,talán ezért ő még kisfiú??Esetleg tudnál abban segiteni,hgoy törzskönyv nélkül,lehetne e kiállításra vinni a brit fiut??mert nem rég voltunk a Whiskason és hát gyönyörűségek voltak,nagyon megtetszett az egész dolog:)persze fajtiszta,de mi annak idején nem kértük a törzskönyvet mert eléggé drágáétunk plusz 30ezret és igazi házi edvencnek vettük.Vagy esetleg útolag is lehet kérni??Nagyon köszönöm ha tudsz segiteni,és várom válaszod.Elnézést a sok kérdésért.Esetleg kukk meg,kivi lennék a véleményedre.Ő MOST 10HOT TÖLTI 4-5KG IGAZI MACIS FEJE VAN.:)KÖSZI.

2009-04-05 20:30:29

Szia!
A törzskönyv ára maximum 2500ft lehet és ez a felső határ!
Tehát ha fajtatiszta a cica és a szülők törzskönyvezettek akkor ennél többe nem kerülhet a törzskönyv, nyugodtan kérhetitek utólag is.
Természetesen törzskönyv nélkül is el lehet vinni kiállításra a www.macskamania.hu-n vagy www.macskamania.com-on erről bővebb felvilágosítást is kérhetsz a macskaegyesülettől ők elég gyakran rendeznek kiállításokat.
Sajnos a britt cicákhoz nem értek ezért nem tudom neked megmondani mennyire hamar vagy későn válnak ivaréretté.
Egyébként nagyon szép cica már amennyire én meg tudom ítélni :)!
Gabriella

?
2009-03-23 21:19:33

Szia!
Köszönöm a válaszod!Sajnos még nem tudom elküldeni a cica képeit, mert lehet figyelmetlen voltam, de sehol nem találom a privát e-mail címedet, pedig a részletes bemutatkozóban is kerestem, meg sok helyen!
ha privát üzenetben megírnád nekem, nagyon megköszönném!
Elnézést ha figyelmetlen voltam!
Köszönettel:
Rompos Bernadett

2009-03-29 21:00:57

Szia!
Semmi gond megtaláltam a cicád képeit, lehet én is ügyetlen voltam :)!
Biztos hogy nem birman mert a mancsai egyszínűek és nincsenek fehér cipőcskéi (a birmannak ez az egyik ismertetőjele) én azt mondanám vagy ragdoll (rongybaba) vagy himalája. Ha tömöttebb csomósodásra hajlamos a bundája akkor inkább himalája perzsa ha nagytermetű cica 6-7 kg körüli akkor lehet inkább rongybaba. A színe mindenképp seal-point vagyis fókabarna. De ha biztosra akarsz menni akkor nevezd be egy cicakiállításra a lurdy-házban szokott lenni tavasszal és ősszel is több, a nevezési díj 2500-3000ft körül van és ott indítanak olyan osztályt hogy fajtabesorolás ott egy bíró jobban meg tudja neked mondani, hogy a cicád megfelel e valamelyik fajtastandardnak az sem baj ha nincs a cicának törzskönyve!
A www.macskamania.com-on vagy a www.macskamania.hu-n találsz infót a kiállítások időpontajairól és nevezési lapot is de telefofnon is szívesen segítenek ha gondolod nekem is írhatsz ha megakadnál.
Gabriella

Sziámi, Birman,vagy Himalája?
2009-03-18 22:34:45

Tisztelt Késmárki Gabriella!
Szeretném ha megnéznéd az egyik cicánkat,(itt,képen) mert hátha pontosabb választ tudna adni arra,hogy milyen fajta Ő?
Mindeddig azt hittük hogy hosszú szőrű sziámi.(van ilyen egyáltalán?)
Mi csak találgatunk, könyvekből tájékozódtunk és a könyvek képei szerint Himalája macska.(vagy Birman)
Azért sem tudjuk mert ajándékba kaptuk Mircikét.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Rompos Bernadett

2009-03-20 22:18:59

Szia!
Sajnos a képet nem látom küld el légyszíves a privát e-mail cimemre és akkor meg tudom nézni a cicát.
Hosszúszőrű sziámiról nem tudok de lehet akár himalája, ragdoll (rongybaba cica) vagy birman esetleg keverék cica ahol a mama vagy a papa cica fajtiszta volt.
Gabriella

Vilma
2009-03-18 19:12:04

Szia!

Nekem is lenne egy kérdésem hozzád.
A cicám Vilmike mostanában nagyon ingerült, főleg rám haragszik, a páromra nem, hozzá bújik is. Arra gondoltam, hogy az lehet az oka, hogy tüzel, és engem mint "nőstényt" ellenségként kezel...
A másik lehetséges oka, hogy eddig kinti cica volt, most pedig bent tartjuk, költözés miatt.
1-2 hete nem jön oda hozzám, ha elmegyek mellette rámtámad, ha megsimogatom mar és harap, régen sokkal kedvesebb volt. Szerinted meg fog javulni?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Enikő

2009-03-20 22:13:55

Szia!
Sajnos nem tudom miért viselkedik így veled a cica én nem kötném nemhez, de mindenképp segíthet neki egy ivartalanítás mert az ivarérett cicák sokszor megváltoznak (rossz irányba) viszont ha átestek a műtéten újra kedves és játékos házikedvencekké válhatnak. Sajnos nem tudok rá jobb megoldást, persze elképzelhető hogy a bezártság is okoz neki némi stresszt de én inkább a hormonkra szavaznék.
Gabriella

cica
2009-03-16 14:15:24

Szia.Lenne pár kérdésem,van egy kék brit 9honapos kandurom,és egy fél brit lányka szintén 9honapos,aki eddig 2szer tüzelt ,a fiú az első tüzelésnél kicsit butácska volt nem értette mi a helyzet,de a 2.alkalommal tudta a dolgát,és jol érezték magukat:)Ez kb.2honapja történt azota se tüzelés se növeknő pocak,pedig a lánykám vékony alkatú hamar észre lehetne venni ha pocakos.A fiu azota is többször búg neki és a lány hagyja is néha magát.Mivel nem lett hasas ez azt jelenti,hogy hiába vannak eggyütt,gondolom még nem ivarérett a fiú??ez csak az ösztön??Mivel brit, elég nagy termetű sokszor még az állatorvos is meglepődik.Másik kérdésem,hallottam hogy az emberekre mennyire jó hatással van a búzacsira,ezt kaphatják cicák is??Bevallom 1-2szálat kaptak és nagyon izlett nekik..de bajt nem szeretnék.Köszönöm a válaszod előre is.Betty.

2009-03-20 22:09:28

Szia!
Nem hallottam még a búzacsíra hatásairól cicákra de szerintem nem árt nekik (úgy emlékszem cicafűként is árulják), szóval én úgy gondolom nyugodtan adhatod nekik az emésztésüknek jót fog tenni. De ha bizonytalan vagy inkább kérdezz rá az állatorvosotoktól.
Egy cica vemhessége 64-nap szóval már igencsak látszania kéne, viszont ha nem lett pocakos akkor vissza kellett volna már tüzelnie. Azonban előfordulhat hogy esetleg elhalt a vemhesség és felszívódtak az embriók (ez cicáknál előfordul és észrevétlenül gond nélkül zajlik). Ha nem pocakos akkor vissza fog tüzelni és megpróbálhatják a cicák újra. Az első fedezés különböző okok miatt nem mindig sikeres amúgy sem ez lehet a lány cica és lehet a kandúr miatt is..
Viszont ha a kandúrka ennyire rámenős akkor ha esetleg úgy látod, hogy a következő alkalommal sikerül a fedezés nem szabad neki engedni hogy vemhesség alatt újra próbálkozzon mert ez vetéléshez vezethet az anya cicánál .
Remélem tudtam segíteni:Gabriella

szia
2009-03-07 18:00:38

Szia!

Azt szeretném megkérdezni,hogy az Egyiptomi mau mennyibe szokott kerülni és még,hogy a Szfinx cicák mennyibe szoktak kerülni?

Előre is köszi!

2009-03-14 21:33:35

Szia!
Egy mau cica nálam 90.000ft. A szfinx cicáról nem tudok nyilatkozni mert nekem nincs de szerintem nagyjából ettől az összegtől indulnak ők is.
Gabriella

:)
2009-03-07 01:43:45

Szia!Egy nagy problémám lenne.Van egy édes fiú házicicám.Panelban lakunk.Eddig szobatiszta volt mindig a wc-be helyezett alomba végezte a dolgát,de újabban bevizel a szekrénybe,ágyneműre,szőnyegre stb.Nincsen ivartalanítva.Miért változott meg ennyire?

2009-03-14 21:31:34

Szia!
Sajnos a válasz egyértelmű, mert ivarérett lett és jelöl. Az hogy egy ivarérett kandúr mikor kezd jelölni elég változó van amelyik csak 5-6 évesen míg mások akár 1 éves koruktól kezve jelölhetnek. Erről leszoktatni nem tudod, egyvalami segíthet az ivartalanítás de mikor már ivarérett ez sem mindig szokott segíteni de az esetek többségében igen.
Gabriella

Terhes Cica
2009-02-28 10:59:57

Szia!
Az lenne a baj,hogy: Van egy terhes cicám és eddig alig láthattam!
De amióta terhes azóta úgy búj mindíg hozzám ,hogy mindíg velem van!
Tudsz/ tud segíteni!
Előre is köszönöm!

2009-03-03 21:42:57

Szia!
Nekem is ez a tapasztalatom ha vemhes a cica nagyon kedvessé vállik és sokkal inkább igényli a törődést mint egyébként ha szülés, szoptatás után ivartalaníttatod akkor is sokat javul az egyébként vadóc vagy a gazdijától elhúzódó cica természete újra játékos és kedves lesz és nem utolsó sorban nem kell tartanod az újabb kiscica "áldástól" valamint gazdikeresés bonyodalamaitól.
Remélem tudtam segíteni.
Gabriella

<< Előző    1    2    3    Következő >>
 
 
cache