Szakértők > Leszák Melinda > Bemutatkozás >

Szakértő - Leszák Melinda

%name_spec%
Kutyakiképző

Több, mint 20 éve foglalkozom kutyakiképzéssel; 12 éve, hogy elindítottam Veresegyházon a saját kutyaiskolámat. Szenvedélyem a kutyázás, főállásban a veresegyházi általános iskolában tanítok. Célom, hogy minél több embernek segítsek harmonikus kapcsolatot kiépíteni kutyájával, és egyre többen űzzenek kutyás sportokat! Jelenleg csak kutyázok, mert 2 éves lányommal otthon vagyok, január 4-én megszületett a fiam. Várom kérdéseiteket!

Veresegyházon születtem, nőttem fel, s a mai napig itt élek. Gyerekkorom óta szeretem az állatokat, – amit valószínűleg nagyapámnak köszönhetek, aki erdész volt – főként a kutyákat. Tanítónői, magyar illetve informatika szakos diplomát szereztem, s 1998 óta főállásban a veresegyházi általános iskolában tanítok.

Több, mint 20 éve foglalkozom kutyakiképzéssel, munkaversenyeztem. 1997-ben elindítottam Veresegyházon a saját kutyaiskolámat, amit 1999 óta párommal együtt irányítunk. Megkezdtem az úttörőmunkát, hogy megértsék az emberek, egy kutyának nem elég a kert; és a kutyaiskola főként arra való, hogy szocializálódjon a kutya, barátokat szerezzen a gazdi. Nálunk az elsődleges szempont a családias hangulat és a viselkedés zavarok kezelése. Ezután jön minden egyéb.

Pillanatnyilag az általános iskolában nem tanítok, csak a kutyaiskolában; mert a 2,5 éves lányommal vagyok otthon, aki 3 hetes kora óta „aktívan kutyázik”; illetve megszületett január 4-én a fiam. 

Gyönyörű eredményekkel büszkélkedhetünk. Kutyásaink többféle kutyás sportban rengeteg dobogós hellyel és győzelemmel, Országos Bajnoki címmel, sőt Európa Bajnoki 2-dik, 3-dik hellyel, a kutyás frisbee Európa Bajnokságon 2009-ben 3 Európa Bajnoki címet szerzve egyik kiképzőnk, Vilagbajnokságon 2-dik, 8-dik, 20-dik, 25-dik helyet szerezve öregbítették már hírnevünket.

Szervezek kirándulásokat, minden évben kutyás tábort, házi versenyeket stb.

Több alkalommal voltam a környékbeli iskolákban ingyenesen „előadást” tartani környezet- és állatvédelemről, illetve helyes kutyatartói magatartásról, a kutyatámadások elkerüléséről.

Célom, hogy egyre többen űzzenek kutyás sportokat, minél több jól szocializált, helyesen nevelt kutya legyen „vidéki” viszonylatban, illetve egyre kevesebb legyen a kóbor állat, a kutyatámadás.

Ismereteimet folyamatosan bővítem, fejlesztem. Úgy vélem tudni kell megújulni, nyitottnak lenni az újdonságok iránt, a régi értékeket megtartva.

Remélem minél több embernek sikerül segítenem abban, hogy kutyájával megtalálja a boldog együttéléshez szükséges harmóniát, és felelősségteljes kutyatartóként viselkedjen!

További információk: www.kutyaiskola-veresegyhaz.hu vagy 06-20-9-673-340

 
 
cache