Szakértők - Koncz Anna | Farm.hu
Szakértők > Koncz Anna >

Szakértő - Koncz Anna

Koncz Anna
Kutyakozmetikus

Koncz Anna vagyok,17 éve aktívan kutyakozmetikusként dolgozom.Szívesen osztom meg tapasztalataimat azokkal,akik kérdéssel fordulnak hozzám.

Bejegyzések száma: 27
<< Előző    1    2    3    Következő >>
Törölt felhasználó
Fültisztítás,fürdetés
2009-10-05 22:05:13

Üdvözlöm Anna!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a 13 hetes angol bulldogom fülét tisztíthatom e nedves vattapamaccsal, vagy esetleg valami baja lesz a fülön belüli nedvességtől?
Illetve, hogy milyen időközönként, szabad fürdetni, és alkalmas e ennek a kényesbőrü fajtának a normál kölyöksampon.

2009-10-06 22:58:40

Először is,nagyon örülök,ha ilyen gondos gazdikkal találkozom._)
A buldogok füle nem tud könnyen szellőzni,ezért 1-2 hetente érdemes kitisztítani.Ehhez szükség van vagy gyógyszertárban vásárolható bórvízre,vagy speciális szakboltokban kapható fültisztító folyadékra.Én az utóbbit javaslom,mert ez speciálisan kutyáknak készült.Ezek könnyen elpárolognak pár perc alatt,nem marad nedvesség utánuk.
A használati utasítás alapján kell alkalmazni.
Pár cseppet a fülbe kell juttatni,majd hagyni,hogy a kutyus megrázza a fejét.Utána vattával óvatosan kitöröljük,de csak azokon a részeken ahol látjuk a fülkagylót.Belenyúlni,csak szakember nyúlhat,mert megsérthető a dobhártya.Ezért nem ajánlom a fülpiszkáló használatát sem.Ha tisztításnál barnás,vöröses váladékot,erős szagot,vagy bőrpírt fedezünk fel,akkor állatorvoshoz kell fordulnunk.
Ajánlom,hogy látogasson el egy szakboltba,ahol a fajtának megfelelő sampont és kondicionálót ajánlanak.Én a havonta egyszeri fürdetést javaslom,de ettől el lehet persze térni.
Buldogoknál még fontos,hogy a ráncok között is rendszeresen tisztítani kell a bőrt,mert bepálhat,begyulladhat.
Köszönöm,hogy megtisztelt a bizalmával és sok örömet kívánok a kutyusához.
Koncz Anna kutyakozmetikus

Törölt felhasználó
kozmetikázás
2009-08-04 12:16:20

szia

van egy kb 2 éves keverék hosszú szőrű kutyám(kb ugy néz ki mint a filmbeli benji), még soha nem voltunk vele kutyakozmetikusnál, és most szeretnénk lenyirni a szőrét , mert elég hosszú és meg is kéne fürdetni.kérdésem az lenne hogy kozmetikus felügyelete mellett én is megtudnám-e nyirni gépi szőrvágóval? attól félek hogy idegennek nem engedné meg hogy hozzányuljon , mert eléggé bizalmatlan,

vagy mit tanácsolsz?
köszönöm a válaszod

timi

2009-08-04 17:31:21

Szia Timi!
Azt tanácsolom,hogy keress egy gyakorlott kutyakozmetikust és bátran bízd rá a nyírást.Ha nehezen kezelhető,akkor lehet,hogy azt kéri majd,hogy várd meg,nyugtatgasd,segíts neki.De az is lehet,hogy megkér hagyd ott,mert sok kutyus sokkal jobban kezelhető a gazdi távollétében.
A gyakorlott szakembereknek már van rutinjuk a nehéz helyzetekhez,biztos sikerülni fog.
Köszönöm a kérdésed,ha lesz időd majd írd meg hogy alakult a "hadművelet".:)
Koncz Anna kutyakozmetikus

Törölt felhasználó
trimmelés
2009-07-08 13:33:02

szia !Lenne egy kérdésem 3 hónapja kaptam egy foxi kan kis kutyát aki most 5honapos ,anyukája simaszörü míg apukája szálkás foxterrier.És úgy látszik hogy szálkás lesz ö is. Viszont azt halottam hogy trimeltetni kell, de nem tudom hogy mikor lehet először. és milyen fésűvel tudom kifésülni a szakállát hogy ne álljon neki ősze .Ö kinti kutyus és szeret turkálni és áskálódni.Sajnos még soha nem volt szálkás kutyusom és egyáltalán nem értek hozzá.Válaszodat előre is köszönöm Barboo

2009-07-11 18:18:36

Szia Barboo!
Mindenképpen azt ajánlom,hogy először vidd el egy kutyakozmetikushoz.Látatlanban nehéz megállapítani,hogy trimmelhető.e a kutyusod szőre,de nagyon valószínűnek tartom.Megpróbálhatod még azt,hogy megfogsz egy hosszabb tincset és óvatosan megpróbálod kitépni.Ha könnyen a kezedben marad akkor már megérett a szőre,ha nem jön akkor még várhattok a trimmeléssel.Fontos,hogy soha ne nyírd vagy nyírasd meg ,mert az tönkreteheti a szőrzet minőségét.A szakállát kefével vagy fém fésűvel tudod rendben tartani.Ha sokat "dolgozik"a kertben hetente akár többször is.:)
Köszönöm kérdésed,ha valami még érdekel a témában szívesen válaszolok máskor is.
Koncz Anna kutyakozmetikus

KOZMETIKÁZÁS
2009-06-27 19:27:36

SZIA.NEKEM EGY HAT HONAPOS HAVANESE KUTYÁM VAN,A PROBLÉMÁM AZ LENNE,HOGY NAGYON NEHEZEN TŰRI A FÉSÜLÉST,FOLYAMATOSAN RÁGJA A KEZEM.EDDIG NEM VOLT NYIRVA A SZŐRE ,ÉS A HASÁNÁL -A NEHÉZ FÉSÜLÉS MIATT-CSOMOSODIK.A KÉRDÉSEM AZ LENNE,HOGY MÉG NEM VOLT KOZMETIKUSNÁL EL KEZDHETEM MÉG VAGY AZT SEM FOGJA TÜRNI?A FÜRDÉST-SZÁRITÁST JOL VISELI.MEGIRNÁD A SAMPON ÉS BALZSAM NEVÉT AMIT AJÁNLANÁL?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

2009-06-29 17:15:38

Szia!
Valószínű,hogy a kutyusod azt gondolja,hogy a fésülés egy jópofa játék és szeretne ő is részt venni benne.:)
A hason vékonyabb a bőr ezért sokkal érzékenyebb a fésülésre.Fontos,hogy a fajtának megfelelő fésűt és kefét használj,hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozz neki.Ezeket szaküzletekben tudod megvásárolni.Használhatsz speciális csomóoldó sprét is,ami fellazítja a bogokat.
Fontos,hogy a fésülés alatt nyugodt kedves,de ha kell határozott légy.Ha elkezdi rágni a kezed nézz rá és mély hangon mond,hogy nem.Ha abbahagyja azonnal dicsérd meg és ha szeret enni adj neki jutalomfalatot.A fésülés végén pedig legyen valami jutalom,egy nagy játék vagy séta.
6 hónaposan már nyugodtan vidd el kutyakozmetikába,ott biztos sok jó tanáccsal fognak ellátni.
Nagyon sok féle sampont és balzsamot lehet már kapni,fontos,hogy a fajta szőrtípusának megfelelő legyen.Márkát sajnos nem írhatok,de a szakboltokban tudsz segítséget kérni.
Köszönöm a kérdésed,majd írd meg mire jutottál.
Koncz Anna kutyakozmetikus

:)
2009-06-03 08:44:33

Köszönöm a válaszaid! További sok sikert a munkáidhoz!

2009-06-06 17:34:02

Nagyon szívesen,ha bármikor kérdésed lesz nyugodtan tedd fel.:)
Koncz Anna

.
2009-05-21 10:36:51

Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Még egy kérdés! Van egy Cane Corsom és hamarosan kiállításra készülök vele. Kiállítás előtt érdemes-e kozmetikushoz vinni, mit kellene a szőrével csinálni, ami a bírónak megfelel. Így is gyönyörű szőre van, csak nem tudom, hogy a Corsoknál mit várnak el a bírók. Rajta kívűl van egy keverék kutyusom, akinek a hátán hosszabb és hullámosabb a szőre, mint máshol. Idén még nem vedlette le a téli szőrét, nem tudom miért, de nagyon matt lett neki és durva tapintású. Vele mit kezdjek? Előre is köszönöm a válaszod.További szép napot!

2009-05-27 19:34:59

Szia!
A cane corso rövid szőre különösebb kozmetikát nem igényel,persze őket is kell ápolni,az elhalt szőröket "kifésülni" és a szőrtípusának megfelelő samponnal és balzsammal fürdetni.A fülüket is érdemes 3-4 hetente kipucolni.
A másik kutyusod leírásod alapján szálkás,drótos szőrtípushoz tartozhat.Ha így van akkor hátán növő hosszabb szőröket le lehet trimmelni.Ehhez a művelethez kutyakozmetikus szakértelme szükséges.:)Persze ez nem szakvélemény,mert ahhoz látnom kellene a kutyusod.:)
Sok sikert kívánok nektek a kiállításhoz!
Köszönöm,hogy hozzám fordultál,üdvözlettel:
Koncz Anna

Puli
2009-05-14 14:33:37

Szia!
Anyósomnak van 2 pulija. Azt szeretném megkérdezni a nevében, hogy lehet-e, javasolt-e nyáron vágni, nyírni a bundájukat?
Válaszod előre is köszönöm!
Szép napot: Diána

2009-05-15 18:25:10

Szia Diána!
A puli hivatalosan nem nyírós fajta,a szőrzete zsinóros,vagy nemezes.Hogy ezt az állapotot szinten lehessen tartani szőrminőségtől függően 2-4 havonta kozmetikushoz kell vinni ahol tincsekre "tépik" és ha szükséges megfürdetik.Eddig a hivatalos verzió.:)
Elég gyakori,hogy a gazdik úgy döntenek,hogy ez túl sok macera vagy azt gondolják hogy nyáron sokkal kényelmesebb rövid szőrben tartani a pulijukat.Személy szerint én nem ellenzem a pulik nyírását,Én a fejükön és a farkukon szoktam egy kis szőrt hagyni,hogy felismerhető maradjon a fajtájuk.:)biztos nagyon hálásak lesznek a kutyusok a sportosabb frizuráért.
Köszönöm kérdésedet.
Koncz Anna

u.i.Kaptam egy kérdést spaniel szőrrel kapcsolatban ha jól emlékszem Bogitól.Sajnos véletlenül kitöröltem ,így nem tudtam válaszolni rá.Ha még aktuális kérlek írd meg újra a kérdésed és szívesen válaszolok

ápolás
2009-04-06 12:34:01

SZIA.NEKEM EGY 3HÓNAPOS HAVANESE KISKUTYÁM VAN.AZ A PROBLÉMÁM,HOGY A FENEKÉNÉL ÉS A LÁBAINÁL NAGYON NEHEZEN TUDOM KIFÉSÜLNI A SZŐRT.TUDNÁL TANÁCSOT ADNI HOGYAN CSINÁLJAM?NEM SZERETNÉK FÁJDALMAT OKOZNI.LENNE VALAMI SZER ERRE AZ ESETRE,AMIVEL KÖNNYEBB LENNE KIFÉSÜLNI?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

2009-04-07 14:47:58

Szia!
Fontos kérdés,hogy milyen eszközöket használsz.Érdemes venned egy bontókefét és egy fém fésűt(persze csak akkor ha nem kiállítási kutyáról van szó).Ha jó minőségű és a fajtának megfelelő szerszámaid vannak,akkor nem okozol fájdalmat a kutyusodnak.Lényeges,hogy csak nagyon jó minőségű sampont és balzsamot használj fürdetéskor,ezek nagyban segítik,hogy könnyen kezelhető legyen a szőre.Beszerezhetsz speciális bontósprét is ami ápoló összetevőket is tartalmaz.
Sok örömet kívánok neked és a kutyusodnak és ha bármi más kérdésed lesz,ne kímélj!:)
Köszönöm
Koncz Anna

Karomvágás
2009-03-19 11:38:14

Szia!
Tudom, hogy kutyákkal foglalkozol, én mégis cicáról szeretnélek kérdezni. Az a probléma, hogy olyan nagyra nőtt a karma, hogy nem tudja teljesen visszahúzni. A kérdésem az lenne, le lehet-e vágni, ha igen akkor mekkorát. Nem szeretném ha fájna neki. Válaszodat előre is köszönöm!
Szia

2009-03-19 20:01:26

Szia!
Cicák kozmetikázásával is foglalkozom.:)
Ahhoz,hogy le tudd vágni a karmát szükséged lesz egy speciális karomvágóra.Fontos,hogy csak addig vágd,ameddig az ér tart,ellenkező esetben vérezhet.Ha fehér a karom,akkor a rózsaszín ér látszódik.
Ezt a műveletet állatorvos és kutya-cicakozmetikus is elvégzi,ha bizonytalan vagy,nyugodtan fordulj hozzájuk.
Köszönöm kérdésed,remélem tudtam segíteni.
Koncz Anna kutyakozmetikus

Fésülés
2009-03-12 19:47:40

Először is Szia,Betti vagy egy 12 lány Kiskőrösről aki egy gyönyörű Pekingi Palota kutya gazdája.Már 6 éves lesz augusztusban a kicsike de nagyon virgonc,szaladgálós kutya.Az lenne a kérdésem hogy naponta kell őt fésülni vagy hogyan működik ez,minden hónapban meg kell őt fésülni?

2009-03-14 15:37:04

Szia Betti!
Én azt ajánlom,hogy hetente egyszer jó alaposan fésüld át a szőrét.Különös tekintettel a fül mögötti,hónalj környékén ahol ez a fajta a legkönnyebben csomósodik.Ha mégis befilcesedik akkor az ujjaiddal óvatosan bontsd szét,majd fésűvel vagy kefével bontsd ki a csomót.Havonta egyszer jó minőségű samponnal és balzsammal meg lehet fürdetni,ez is segíti a szőrzet ápolását.
Sok örömet kívánok neked és a kutyusodnak és ha van még kérdésed hozzám bátran tedd fel.:)
Koncz Anna kutyakozmetikus.

<< Előző    1    2    3    Következő >>
 
 
cache