Szakértők > Koncz Anna >

Szakértő - Koncz Anna

Koncz Anna
Kutyakozmetikus

Koncz Anna vagyok,17 éve aktívan kutyakozmetikusként dolgozom.Szívesen osztom meg tapasztalataimat azokkal,akik kérdéssel fordulnak hozzám.

Bejegyzések száma: 27
<< Előző    1    2    3    Következő >>
Törölt felhasználó
allergia
2009-03-08 13:06:57

Szia. Van egy beagle kutyusom akinek nagyon csipás a szeme. Kamillázzuk neki de nem múlik el. Azt hallottam, hogy allergiától is lehet ez neki. Tudnál valamit tanácsolni? Előre is köszönöm.Niki

2009-03-08 22:18:30

Szia!
Csak az tudom tanácsolni,hogy forduljatok állatorvoshoz.Sok minden okozhat erős csipásodást.Lehet egy egyszerűbb gyulladást,amit szemcseppel lehet kezelni,lehet a szemhéj,rendellenessége(befelé,kifelé forduló szemhéj).Előfordul,hogy az általad említett allergia a bűnös.Hogy melyik okozza a problémát csak állatorvos tudja megállapítani.
Minél előbbi gyógyulást kívánok a kutyusodnak!
Koncz Anna

-------
2009-01-23 18:54:06

Szia! Az én kutyám kinn az udvaron él és nagyon hullik a szőre mit csináljak???????????

2009-01-26 19:08:29

Szia!
Látatlanban elég nehéz megoldást találni,de megpróbálok.:)
Az első lépés,hogy kizárjuk,hogy nem betegség miatt hullik a kutyus szőre.Meg kell nézni a kérdéses területeken a bőr állapotát,nincs-e begyulladva,vagy bármilyen eltérés az egészséges állapothoz képes.Meg kell figyelni,hogy nem vakarózik-e,nem tépkedi a szőrét.
Ha bármelyik előfordul,akkor állatorvoshoz érdemes fordulni.
Bizonyos szőrtípusú kutyák (p.német juhász,alaszkai malamut)nagyon látványosan tudnak vedleni.Az időjárás manapság elég változékony ezért lehet,hogy megkezdte a tavaszi vedlését.Ha megírod milyen fajtájúa kutyusod,vagy hogy melyik fajtához hasonlít leginkább,akkor többet tudok segíteni.:)
Köszönöm kérdésed:
Koncz Anna

kutya
2009-01-18 14:55:52

szia.
Hogyan szedhetném ki fürdetés nélkül a csomot(homokkal van összetapadva) a kutyám szöréből? Már probáltam kifésülni is de nem jött össze.

2009-01-19 13:38:41

Szia!
Próbáld kézzel óvatosan szét húzogatni a csomókat,majd előbb bontókefével,majd fésűvel apródonként kifésülni.
Remélem sikerül.:)
Koncz Anna

tibeti terrier
2009-01-16 16:53:57

Szia.
Milyen vágási módok vannak egy Tibeti terriernek?

2009-01-17 17:00:51

Szia!
A tibeti terrier a hivatalos standard szerint nem nyírós fajta.A szőrét fésülni kell esetleg a mancsokat szabad körbe nyírni.
Ha valaki mégis ragaszkodik a nyíráshoz,lehet ollóval macisra vagy nyáron géppel.A fazonnak csak a kutyakozmetikus fantáziája szabhat határt.Fontos,hogyha teljes szőrben van a szeme felett csatoljuk,vagy gumizzuk fel a szőrt.
Köszönöm kérdést!:)
Koncz Anna

Domino kozmetika
2009-01-14 14:36:01

Te ismered a Domino kutyakozmetikát? És ha igen akkor milyen?

2009-01-15 15:13:54

Szia!
Sajnos nem ismerem őket.

Üdvözlet:
Koncz Anna

PULI
2009-01-10 21:36:33

SZIA A NAGYSZÜLKNÉL VAN EGY KIS PULI KUTYA AKIT KI KÖTVE TALÁLTUNK AZ ÚT MELLETT, A NAGYIÉK MAGUKHOZ VETTÉK ÉS ŐK NEVELIK MIVEK KERTESHÁZBAN ÉLNEK.MÉG NYÁRON REDBEM TUDTUK TARTANI A SZŐRÉT SZÉP GÖDÖR VOLT DE MOSTANRA KEZD NEKI GUBANCOS LENNNI PEDIG FÉSÜLNI SOKTUK NEKI

2009-01-12 17:30:34

Szia!
Először is nagyon rendes tőletek,hogy magatokhoz vettétek szegény kutyust.:)
Így látatlanban csak tippelni tudok.Szerintem még fiatal volt amikor találtátok,ez a szőrtípus ilyenkor még csak gödör fürtökből áll.Ahogy egyre hosszabb lesz elkezd nemezesedni.Innentől kezdve rendszeres ápolást igényel.Az összeállt tincseket kézzel szét kell tépegetni ,hogy egyforma tincseket kapjunk.Ezt otthon is meg lehet próbálni,de ha nem megy akkor érdemes szakember segítségét kérni.
Sok pulis gazdi,akinek nincsenek kiállítási tervei és nem zavarja,ha kutyusa nem a standard szerint van kozmetikázva lenyíratja.Ha ezt választjátok várjatok tavaszig,ha kertben van tartva a kutyus.
Sok örömet kívánok a kis pulihoz és ha még bármilyen kérdésed van,tedd fel bátran.:)
Köszönöm
Koncz Anna

Kozmetikázás
2008-12-27 19:15:43

Mit jelent ha egy kozmetikus felárat? Azt szeretném tudni hogy végülis miért kér feárat egy kozmetikus?

2009-01-06 17:36:59

Szia!
A felár akkor számolunk fel,ha a kutya elhanyagolt állapotban van,szőre csomós ezért plusz munkát igényel.Ez a szőr kibontását,speciális filcbontó szerek ,plusz sampon,balzsam használatát jelenti.Minden kozmetikára szoruló fajtát szőrtípustól függően bizonyos rendszerességgel kell kutyakozmetikushoz vinni és némely fajtát otthon is ápolni(fésülni,szemet tisztítani stb.)kell.Ha ebből az egyik esetleg mindkettő elmarad,akkor beszélünk elhanyagolt szőrről.
Általában a honlapokon lévő árak a rendszeresen kozmetikázott kutyák árai,ha valaki fél évente,esetleg évente viszi a kutyusát kozmetikába az sokkal több és hosszabban tartó munkát igényel és ezért számolunkfel felárat.
Köszönöm kérdésedet,ha még érdekel valami szívesen válaszolok.:)

Fésü
2008-12-22 10:50:48

Szia.
Mi a külömbség a kutyafésű és a kutyakefe között?
Köszi a választ.

2008-12-27 16:35:31

Szia!
A kutyakefe apró hajlított tüskékből áll ami jól használható a sűrű,hosszú szőrzet rendben tartására,csomók kibontására.Érdemes jobb minőségűt használni,kétoldalas,gombos végűt nem ajánlom.
A kutyafésű jó ha fémből készül.Nagyon sok változata van,sűrűsége,mérete szerint különböztetjük meg.Létezik kétoldalas és olyan fogazatú aminek a tüskéi forognak,ez könnyíti a fésülést.
Azt hogy melyik típust választod az attól függ milyen szőrtipusú a kutyusod.Legjobb megoldás ha szaküzletben vásárolod meg,ott tudnak segíteni a megfelelő kefe vagy fésű kiválasztásában.
Köszönöm a kérdésed,ha van még kérdésed szívesen válaszolok:)
Koncz Anna

Öszeragadt
2008-12-17 19:51:48

Szia. A ktyám szöre a hasánálössze tapadt és nem tudom hogy szedhetném szét. Hogyan szedjem szét neki a szört hogy ne fájjon?

2008-12-21 15:37:36

Szia!
Így látatlanba elég nehéz válaszolni.Tudnom kellene,hogy milyen fajtájú kutyusról van szó.A hason érzékenyebb,fájdalmasabb a fésülés.Én aprólékosan haladnék és felváltva használnám a kefét és a fésűt.Ha sehogyan sem sikerül,megpróbálhatsz szőrbontó sprét vagy hígított balzsamot is permetezhetsz rá.Végső esetben kérj meg egy kutyakozmetikust,hogy segítsen.Köszönöm a kérdésedet.
Koncz Anna

Amstaff
2008-11-02 18:32:05

Szia Anna!
Nekem csak a kuttyok körméről lenne egy-két kérdésem:
-Honnan lehet tudni hogy már nagy neki?
-Hogyan lehet levágni ,ugy hogy kárt ne tegyünk benne?
Én régen befogttam egy kaukárusit aki nem nagyon tudott akkoriban járni és nagyon nagyok voltak a körmei...én smirglipapírral reszelgettem neki 1-2 naponta egy keveset.Azt hiszem ez nem volt olyna rossz ötlet,vagy méis?
miután rendbejött és már tudott járni, szaladgálni ,nem volt több gond a körmeivel.
-Minden nap futunk akutyámmal(staffival)de mégis ugy látom nem kopik eléggé a körme?neki is reszelgessem,vagy inkább kozmetikushoz forduljak?
válaszodat előre is köszönöm!
üdvözlettel:Kitti

2008-11-04 17:22:57

Szia Kitti!
-Normál esetben ha a kutya áll,nem szabad,hogy a karmai a talajhoz érjenek.
-Legkönnyebb dolga akkor van az embernek,ha a karom fehér színű.Ilyenkor látszik a rózsaszín ér,addig vissza lehet vágni.Ha feketék a karmok,akkor csak sejteni lehet meddig tart az ér,sok tapasztalat kell hozzá,hogy ne vágjunk bele.Vannak olyan esetek,amikor sokáig,akár évekig nincsenek levágva a kutyus karmai,akár 1-2 mm.levágásával is vérezhet.
-A smirglipapírt én jó megoldásnak találom,bár egy ekkora kutyánál igen elismerésre méltó munka volt tőled:)Valószínűleg az előző tulajdonosánál nem volt lehetősége a mozgásra,ezért nőtt meg ekkorára.
-A karmok kopása nem csak a mozgással köthető össze.Függ a mancs és a lábujjak formájától és a genetikától is.A mi lábaink sem mindíg tökéletesen szabályosak,a kutyusoké és lehet eltérő formájú.
Én azt ajánlom egyszer mindenképp vidd el egy szakemberhez,utána azt a hosszt megtartva nyugodtan reszelgetheted otthon is.:)
Köszönöm,hogy megtiszteltél a bizalmaddal:
Koncz Anna

<< Előző    1    2    3    Következő >>
 
 
cache