Szakértők > Koncz Anna >

Szakértő - Koncz Anna

Koncz Anna
Kutyakozmetikus

Koncz Anna vagyok,17 éve aktívan kutyakozmetikusként dolgozom.Szívesen osztom meg tapasztalataimat azokkal,akik kérdéssel fordulnak hozzám.

Bejegyzések száma: 27
<< Előző    1    2    3      Következő >>
Kutya
2008-10-18 17:23:57

Szia!Nekem van egy Cavalier King Charles Spánielem és Azt szeretném kérdezni hogy az ilyen fajtát mien gyakran kell kozmetikushoz vinni ?

2008-10-18 19:57:45

Szia!
Ennél a fajtánál 2 lehetőség van.Van aki trimmelteti,igazíttatja,van aki a természetesség híve és csak a talpát,esetleg a füle belső oldalát nyiratja.Ha kiállításra szeretnéd vinni valamikor, akkor egyeztess a kutyusod tenyésztőjével erről,ha nincs ilyen terved akkor a te döntésed melyik nyírást választod.A legideálisabb ha kb. 2 havonta viszed kutyakozmetikushoz.
Köszönöm a kérdésed!
Koncz Anna

épolás
2008-10-17 20:59:22

Szia köszike válaszod:)sokat segittettél:)legyen szép estéd;)

2008-10-18 19:49:20

Szia!
Örülök,hogy segíthettem!:)Sok örömet a kutyusodhoz!

ápolás
2008-10-17 16:37:43

szia a yorkinak hány cmre szokták levágni a szörétés hol?

2008-10-17 17:17:18

Szia!
Attól függ,hogy a standard(hivatalos)fazonra gondolsz,vagy a most divatos rövidebb frizurákra.Ha kiállítási terveid vannak,vagy hosszú szőrben szeretnéd látni a kutyusod akkor a fülei felső 1/3-át,a talpait,az "intim részek"környékét,a végbél környékét és a mancsokat egész rövidre (pár mm.)szoktuk nyírni.
Ha nincsenek kiállítási terveitek,akkor lehet rövidebb is a szőre,erre nincsen leírás,szabály a kutyakozmetikus fantáziájára van bízva.Divatos mostanában a "westi nyírás",amikor a törzs felső része géppel van nyírva, a lábain hasán hosszabb marad,a feje gömbölyűre van igazítva.Itt a centiméterek az évszaktól és a tartási körülményektől függnek.Tekintetbe szoktuk venni a gazdi egyedi kéréseit is.:)Fontos,hogy maximum 2 havonta a füléből ki legyen szedve a szőr és a karmai is(ha kell)le legyenek vágva.
Köszönöm a kérdésed!
Koncz Anna

kutya
2008-10-17 16:36:03

Szia!A palotapintyinek hogy kénne levágnia körmét hogy engedje?

2008-10-17 16:56:54

Szia!
Ennek a fajtának általában fekete a karma,ezért nem látni meddig tart az ér benne.Ha mindenképp te szeretnéd levágni,akkor szerezz be egy karomvágót és csak egy kicsit vágj a végéből,nehogy vérezni kezdjen.
Ha nem hagyja a vágást valószínű,hogy volt már valami rossz élménye a lábával kapcsolatban.Ilyenkor nem könnyű megtalálni a megoldást,sok türelemmel,jutalmazással és a végén egy nagy játékkal esetleg sétával lassan-lassan hozzá lehet szoktatni.
Ha nem akarsz otthon nekifogni,akkor kérd állatorvos vagy kutyakozmetikus segítségét.
Köszönöm a bizalmad!:)
Koncz Anna

ápolás
2008-10-14 13:11:27

Szia Anna! Egy Yorkie-m van már közel másfél éve, elég virgonc, ahhoz képest hogy nagyon kicsi, gyakran megygyűlik a bajunk a ragadós muharral és más "hasznos" növényekkel, valamint a hancúrozásban összeszedett kosszal. Hogyan szabadíthatnám meg kedvencem tőle, ogy ne kelljen megfosztanom szőrétől és ne kellene minden héten fürdetni. Előre is köszönöm: K. Anna

2008-10-14 15:47:13

Szia!
Minden séta után érdemes átvizsgálni a szőrét és érdemes azonnal cselekedni.:)Minél tovább marad benne bogáncs(vagy más növény),annál jobban belegabalyodik,így jóval nehezebb,fájdalmasabb lesz az eltávolítása.Először kézzel érdemes óvatosan széthúzogatni az összetapadt szőröket.Ha már a nagy részét óvatosan eltávolítottad a növénynek,kefét és fésűt is használhatsz addig,amíg teljesen meg nem szabadul a bogáncstól és nem marad benne csomó sem.Ha mégis hetente fürdeted ,akkor fontos,hogy minőségi sampont használj és ajánlom,hogy jó minőségű kondicionálót használj utána,az megkönnyíti majd a növények kiszedegetését is.Ha végképp nem sikerül megoldanod a problémát,keresd fel a közeletekben lévő kutyakozmetikát ,ott segítenek rajtatok.:)
Köszönöm a bizalmad
Koncz Anna

A nyirás
2008-10-13 18:15:04

Szia Anna. A kutyám puli-pumi keverék és hát a szemébe log a szöre. Jövöre mi megakarjuk nyiratni de nem tudjuk hogy szapadna-e neki a szeménél nyirni mert hát keverék.
És mennyibe kerül egyáltalán egy nyirás átlagosan?

2008-10-13 23:41:09

Szia!
Nem tudom erre utaltál-e a kérdésedben,létezik egy olyan "legenda",hogy a puli kutyáknak nem szabad levágni a szemük elött a szőrt,mert megvakulnak.Ez az információ nem valós.Ha hosszú ideje lóg a szemébe a szőr előfordul,hogy először furcsa neki,de 1-2 nap alatt megszokja.Ezzel szemben nagy gondot is okozhat,ha ott marad ,akár szemgyulladás is lehet a vége.Persze az sem utolsó indok,hogy a kutyus jól lásson.:)A pulinak,komondornak teljes szőrben zsínórokká áll össze a szőre,így nem okoz problémát és ha nem is teljesen,de kilát a bundája alól:)A többi hosszűszőrű fajtájú,vagy keverék kutyáknak vagy levágjuk,vagy copfozni kell.
Én javaslom,nyugodtan nyirassátok meg,jól fogja magát érezni utána.
Nagyon változatosak az árak,ajánlom érdeklődj a hozzátok közeli kutyakozmetikákban.Átlagban fürdetéssel együtt 4-5000ft.körüli árra számíthatsz.Köszönöm a bizalmat.
Anna

Bolhák
2008-10-05 18:20:09

Kedves Anna!
Egy négy hónapos németjuhász kutya gazdija vagyok. Sajnos már most bajt okoznak a bolhák, nem tudunk tőlük megszabadulni. Úgy hallottam, hogy bolhanyakörvet kölyökkutyáknál nem lehet alkalmazni. Mit tegyek, hogy eltűnjenek a bolhái? Előre is köszönöm válaszod!

2008-10-06 16:31:13

Szia!
Ajánlom,hogy menjetek el az állatorvosotokhoz,náluk be lehet szerezni a bolhaírtó cseppeket.Ezt a kutyus két lapockája közötti területre kell csepegtetni.Kb.48 óra alatt beszívódik a bőrbe és kiírtja a bolhákat.Tipustól függően 1-3 hónapig tart a hatása.Kullancs ellen is védelmet nyújt,ami szintén nagyon fontos az általuk terjesztett fertőző betegségek miatt.Ha a kutyust lakásban tartjod érdemes beszerezni egy olyan sprét amivel a lakást és a a kutyus alvóhelyét kell befújni.A bolhák nem az állatok szőrébe,hanem pl.a lakás sarkaiba rakja le a petéiket.Miután ezeken túl vagytok,nagyon fontos,hogy rendszeresen használjatok bolharisztó szert.Ha több kutyusod van,vagy van cica is,rájuk is tegyél bolhaírtó cseppeket.
Remélem tudtam segíteni.Köszönöm a bizalmadat.
Koncz Anna

Törölt felhasználó
kutyó
2008-10-01 16:58:30

Szia!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzád,hogy mit tegyek,hogy a kutyum ne féljen a fürdetéstől...Már ha meglátja,hogy engedem a vizet,már bújik el...Nem eröltetem rá,de muszály vhogy megfürdetni...Elég nagytesű kutymó :) Légyszi adj vmi tippet...Nagyon szépen köszönöm! Pusszi

2008-10-03 18:10:20

Szia!
Legtöbbször ez akkor okoz problémát,ha már felnőtt korban,kifejlett egoval rendelkező kutyust próbálunk először fürdetni.Nagyon fontos,hogy összekössük valami pozitív dologgal,a kádba például a kedvenc játékával,vagy finom jutalomfalattal csalogassuk be.Végig maradjuk kedvesek,de határozottak.A kutyus fejétől a legtávolabbi részen kezdjük el a zuhannyal benedvesíteni.Amint egy kicsit enyhül az ellenkezés,hangos dícsérettel,finom falattal jutalmazzuk.Érdemes nem egyedül nekifogni,mert a 2 kéz ilyenkor kevésnek bizonyul.:)
Próbáljátok meg így,ha nem sikerül írd majd meg a rekcióit kitalálunk még valamit.:)
Köszönöm:Koncz Anna

Palotapincsi
2008-10-02 13:56:45

Szia!
A segítségedet szeretném kérni, van egy 1 éves hófehér Palotapincsink és, a szeme alatt a szőre csúnya barnás színűre elszíneződött.Sajnos ezt a barnaságot nem tudjuk semmivel sem eltüntetni,és ebben szeretném kérni a segítségedet.Előre is köszönöm : Szabina

2008-10-03 17:59:38

Szia!
Különböző szemtisztító oldatokat,könnyoldókat lehet kapni kutyás szakáruházakban.Ajánlom ezeknek a napi használatát.Létezik már olyan táplálékkiegészítő,ami megköti azt a szinezőanyagot ,ami a problémát okozza.Ha nem sikerül ezekkel a módszerekkel megszüntetni a az elszineződést , érdemes állatorvoshoz fordulni,hátha gyulladás,vagy pl.könnycsatorna elzáródás az kiváltó ok.
Remélem minél hamarabb megoldódik a problémátok!:)
Köszönöm a bizalmad:
Koncz Anna

<< Előző    1    2    3      Következő >>
 
 
cache