Szakértők > Réderné Csizmadia Viktória >

Szakértő - Réderné Csizmadia Viktória

Réderné Csizmadia Viktória
Tengerimalac tenyésztő

Tengerimalacok tenyésztésével foglalkozom jelenleg, de leginkább nagy állatfanatikusnak lehetne nevezni. Minden szőrös állatért rajongani tudok a kicsitől a nagyig.

Bejegyzések száma: 41
<< Előző    1    2    3    4    5    Következő >>
Etetés!
2009-03-12 17:50:12

Kedves Viktoria!

Kérdésem feléd az etetéssel kapcsolatba az lenne hogy malackám joformán az almán kivül nem eszik meg semmit de annak ellenére nagyon jo husba van és percek alatt elfogyaszt mindent nagyon kis beles lett!A minap történt h beraktam neki egy adag szalmát gondoltam majd beosztja és megette nagyon megijedtem mert sok volt és olyan volt után amint egy kisgömböc!Olvastam h olyan zöldségeket nem lehet neki adni ami felfujja de nem akarom h mindig egyoldaluan táplálkozzon a másik malcom mindig mindent megeszik de ö neki csak az alma kell kapott cukkinit egy darabig kellett neki most azt is ott hagyta répát paprikát nem eszik nem tudom mit csináljak vele!
Üdv:Viki

Szia Viki!

Valószínűleg, hogy kiskorában csak almát kapott és ezért idegenkedik más zöldségektől. A céklát nálunk elfogadták olyanok is, akik még soha nem ettek olyat. Adj neki nasiként egy kis petrezselymet, frissen vagy szárítva. Jó még a körte is.

Ha nem adsz neki mást, akkor a nem szeretős zöldségekre is rá fog kapni.

Üdv.:
Viktória

Törölt felhasználó
társat szeretnék neki
2009-03-11 16:14:28

régebben voltak malackáim és szaporitottam őket,de sajnos a mama malackát ez nagyon leterhelte és a kismalacok töbszőr rendellenességgel születtek,mára már sajnos csak egyetlen kis útód él ebből az alomból(már a mama is elpusztult párja után nem sokkal!a kérdésem az lenne hogy jelenlegi malackám kislány de nem szeretném már szapóritani de rossz neki egyedül,vehetek mellé mégegy kislány malackát??nem fogja bántani??sajnálom hogy egyedül van.válaszát nagyon köszönöm .

Szia!

Ez egy nagyon bölcs döntés volt tőled. Kislány malackát mellé nyugodtan vásárolhatsz, mert nem szokott nagy gond lenni. Először nekik is le kell játszani a dominancia harcot, kiválasztják egymás közül, hogy ki lesz a fönök. Mindenképpen örülni fog, hogy kap egy társat, és nem lesz egyedül.

Üdv.:
Viktória

2 malac
2009-02-14 18:09:02

Olvastam,hogy legalább 2 malacot kell együtt tartani.
Ha a kereskedésben egy ketrecben vannak például 6-an,akkor bármelyiket vehetem,jól meglesznek ezen túl is?
Inkább 2 nőstényt,vagy inkább 2 hímet javasolsz?
(Nem szeretnék késöbb kölyköket.)
Köszi!

(Ki van írva,hogy kapok e-mailt ha válaszolsz,de eddig sosem kaptam,pedig nem állítottam el semmit.)

Kedves Noémi!

Ha kereskedésben egy helyen vannak, akkor sem biztos hogy jól megvannak, csak egyszerűen egybetették őket. A két nőstény jól kijön (bár nálam vannak velük próblémák, de azok egyediek állítólag), a két hím is, de náluk inkább az egy idős-egy fiatal párosítást ajánlanám.
Az állatkereskedésben vigyázz arra, hogy biztos jól állapították-e meg a nemüket. Sajnos sokan vesznek állítólagos lányt, akiről kiderül, hogy hím malacka.

(A válaszra vonakozó e-mailre vonatkozóan nem tudok segíteni sajnos, mert én nem kapok sohasem e-mailt, ha válaszoltam, ha kérdeztek. )

Várom további kérdéseidet, ha valamiben még nem vagy biztos.

Üdvözlettel:
Viktória

Törölt felhasználó
Pár kérdés a tengerimalacról
2009-02-10 15:35:18

Heló!
Az lenne a kérdésem hogy gond-e ha az itatóból nem iszik a tengerimalacom?
A másik kérdésem pedig az lenne hogy milyen tápot érdemes adni a malackának? Ugyanis rengeteg-féle tengerimalac tápot lehet kapni és gyanítom hogy nem mindegyik egészsége a tengerimalac számára. Már leszoktunk az olyan tápokról amikben mindenféle kukoricapehely-szerű dolog van (pl PEPE), és most olyat kap ami ezektól mentes és természetes anyagokból készül. (a neve Cavia Complete nem tudom ismered-e). Egyébként ezt jobban is eszi nem marad semmi a tálkájában.
Előre is köszönöm a segítségedet! :)

Szia!

Ha álatkereskedésben vetted a tengerimalacodat, akkor valószínűleg nem ismeri az itatót. Próbáld meg beledugni a szájába, hogy tudja mi az egyáltalán.

A tápoknál jól érezted, hogy nem mindegyik megfelelő a tengerimalacok számára. A Cavia Complete tökéletes, ismerjük tenyésztői szinten is. Megfelelő még a Prestige féle tápok, a Gerty táp, valamint lehet kapni már tenyésztői tápokat is, amik töredékei a fentieknek árban.

Ha valamiben még tudok segíteni, akkor kérdezz bátran.

Üdvözlettel:
Viktória

Fura
2009-02-08 12:39:57

Szia!
Ujabb fejlemények!Nagyon szép kis teremtés kivéve h válogatos!:)Most már eszeget de szo szerint könyörögni kell neki!Multkor 20percig tartottam az orra elött de meg se szagolta aztán szép lassan de ugy vettem észre h fél töle vagy nem tudom!Mindig eszik egy kicsit majd elfordul azt elrohan félön odanyul érte aztán meg meggondolja magát eddig a saláta tetszett neki meg az alma a többivel még nem barátkozott meg!Nem tudom h van e okom az ilyedségre de multkor feltünöen sárgát és elég szagosat pisilt!Másnap már nem volt szine de nem tudom miért lehetett.Amugy érdeklödö malacka mindehova be kell bujni meg fel kell turni viszont a rossz szokása állandoan a fülem vagy az orrom rágja,lehet esetleg sós azért,de a nyalosohoz hozzá se nyult!
Köszönöm válaszodat!
Viky

Szia!

Örülök, hogy csak válogatós őkelme és nem beteg. A szagos pisi, ha megszűnt nagyon gyorsan az nem jelent gondot. Lehetséges, hogy olyan kaját evett, ami kellemetlen szagú vizeletet eredményezett nála.

A kaját ne tartsd az orra elé sokáig. Valószínűleg még nagyon fél, mert új helyen van, és még téged sem szokott meg. Mutasd meg neki, hogy te adod a finomságot, de utána rakd le. Lassan hozzá fog szokni és enni fog kézből.

Még valami, salátát ne adj neki!

Üdv.:
Viktória

harapás
2009-02-08 16:29:36

Kedves Viktória
Azt szeretném kérdezni tőled hogy van -e mód a tengerimalacoknál arra hogy leszoktassuk őket a harapgálásról.Mert sajna már csak egy malackám van de az erőszeretettel szeret megharapni mondjuk nem csak engem hanem mindenkit. Jó volna ha le tudna róla szokni. Póló pulcsi pokróc vagy kéz neki egyre megy.
Ha tudnál segíteni az jó lenne. Előre is köszi
Üdv Andy

Kedves Andy!

A legnagyobb probléma az egyedüllét lehet. Ha kap egy társat, akkor valószínűleg megnyugszik egy kicsit és az új pajtival játszik majd.

A harapásról még probáljátok leszoktatni úgy, hogy amikor harap, akkor egy kicsit rákoppintotok az orrára. Talán így sikerül.

Üdv.:
Viktória

Malackák
2009-02-03 15:49:33

Kedves Viktoria!

Uj jövevény érkezett a családba,egy tündéri pici FURI névre hallgato tegerimalacka.Az állatkereskedésbe sajnos elfelejtettem megkérdezni h mennyi idös de nagyon pici még.Viszont amiota nálunk van 3napja nem eszik nem iszik,tudom h fura neki meg megkell szoknia a környezetét volt már kismalacom tudom de akkor is.Probálkoztam zöldséggel szoszerint elhuzta a fejét h neki nem kell.Nagyon kis törékeny kis sovány.Ugy félek h elpusztul ha nem eszik.Amugy korhoz van kötve h mikor adhatok neki zöldséget?Meddig normális h nem eszik?MErt nagyon félek se száraztáp semmi.Mit csináljak vele?:(A kérdésem az utolso ugye nekem van a másik malackám nudli ö otthon él majd pár honap mulva jön mondjuk furi addigra már megnö,de lehet konfliktus ha egybe rakom öket?Furi lány,tudom h kismalot majd nudli biztos szeretne csinálni de azon kivül összeveszhetnek?
Köszönettel:Viktoria

Szia!

Mindenképpen figyeljetek rá, hogy nehogy kiszáradjon és hogy széna folyamatosan legyen mellette. Új helyre kerülő maliknál előfordul, hogy két-három napig nem esznek, mert félnek.

Remélem, hogy minden rendben van a kicsivel.
Várom a híreket.

Üdv.:
Viktória

Törölt felhasználó
Szia
2009-02-02 18:19:21

Azt szeretném kérdezni, hogy mit csináljak a pár hónapos t.malackámmal, hogy ne legyen nagyon félénk?? a másiknak semmi baja barátságos de a kicsi ahogy kiveszem bújik el, akárhova /ha fel veszem a kezembe akkor rögtön a hajamba bújik..:):/ /

Szia!

Minden nap vedd ki, és simogasd. Ha van a helyükön ház nekik, akkor azt vedd ki tőlük, mert így könyebben megszokja a helyét.

Megoldás lehet még, ha folyamatosan teszed "kezessé" a malit, úgy, hogy egy nagyobb párnát teszel az öledbe és arra rárakod negyed-fél órára. Fontos, hogy ilyenkor ne nyúlj hozzá, csak egy pár nap múlva. Így fokozatosan szokik hozzád.

Tengerimalac
2009-01-25 11:26:33

Szia!

A segítségét szeretném kérni!Van 2 db tengerimalacom és pár napja sebesedés látszik a nyakukon és hátukon,bár a kisebb malacnak több sebesedése van.A kérdésem az lenne ,hogy ezt a sebesedést okozhatja az hogy egymást bántják, vagy nagy a körmük és kikaparják saját magukat?Vagy élősködők okozhatják ezeket a tüneteket?


Elöre is köszönöm a segítséged:)

Kedves Attila!

A sebesedést vagy atka, vagy erős gombásodás okozhatja. A legfontosabb, hogy vidd el állatorvoshoz, aki megfelelően ellátja atka ellen. Gombásodás ellen pedig Nizoralos fürdetést, vagy Lamisiles kezelést ajánlok minden nap.

Nagyon nehéz a kettőt megkülönböztetni, így mindegyikre szoktuk egyidőben kezelni. Főleg, hogy az atkásodás sebei begombásodnak.

Üdv.:
Réderné Csizmadia Viktória

t.m.
2009-01-22 21:36:37

Úgy vettem észre ismerősöknél,hogy a fiú tengerimalacok hangosabbak,ugrálósabbak,míg a nőstények nyugodtabb természetűek.
Helyes a megfigyelésem?

Szia!

Ilyen észrevételt még nem tettem. Szerintem ez malacfüggő és nem lehet általánosítani nemenként. A hímek között vannak mozgékonyabbak és csendesebbek, de ugyanez észlelhető a nőstényeknél.
Egyszer látogass el hozzánk, garantálom, hogy a lányok lesznek a hangosabbak. :)

<< Előző    1    2    3    4    5    Következő >>
 
 
cache