Szakértők > Csigás Zoltán > Bemutatkozás >

Szakértő - Csigás Zoltán

%name_spec%
állatpszichológus

Állatpszichológus, kutya és ló/lovas oktató vagyok.

Hozzám fordulhatnak, bármely faju házi és vadállat pszichés, vagy viselkedési problémájával - a gazdákéval is! A tapasztalat szerint ugyanis a legtöbbször a gazdi a kiváltó ok! Emellett foglalkozom az állatok tartásával, nevelésével, valamint a kutyák és lovak kiképzésének problémáival, de a lovaglásban felmerülő nehézségekkel kapcsolatban is tudok tanácsokat adni!

Felhívom a figyelmét azoknak, akik valamely tanácsommal nem értenek eggyet, különös tekintettel az ivartalanítással kapcsolatos nézeteimre, ezzel kapcsolatosan itt leírom, hogy nem vagyok híve az esztelen szaporításnak, és ezzel az állatmenhelyek gazdátlan állatokkal való megtöltésének! De az ivartalanítás (ahol eltávolítják az állat ivarmirigyeit), mellett létezik a vaszektómia nevü eljárás (művi meddővé tétel, ebben az esetben elkötik a pete illetve az ondóvezetéket)mint alternatíva, ebben az esetben, semmi nem változik azon kívül, hogy nem lesz képes utódok létrehozására, az ivartalanítás viszont  hátrányos hatással van az állat külső és belső tulajdonságaira! Előfordul, hogy nézeteim ütköznek valamely általánosan elfogadott nézettel, ezeket azonban megalapozottan, hosszú évek tapasztalatai alapján írom le! Azonban, ha valaki mégis vitatkozni akar velem, megkérem, hogy privát levélben tegye, és normális hangnemben, mert a fórum nem vitatkozásra, netán sárdobálásra való! Ezt azért kellett leírnom, mert történt egy ilyen eset, és nem szeretnék a továbbiakban ilyenekbe belemenni!

Kedves érdeklődők!

A fórum, csak általános problémákkal kapcsolatban szolgálhat esetleges megoldással! Ha valaki biztos megoldást akar valamely súlyosabb viselkedészavarra, elkerülhetetlen a személyes találkozás! Ugyanis a távdiagnosztizálás rendkívül nehéz, ráadásul a gazdi leírása alapján, aki érzelmi kapcsolatban áll kedvencével, ezért, egyébként érthető módon, nem feltétlenül reálisan és pontosan közli a problémát, jóformán lehetetlen! Egyébként sem lehet semmilyen mentális vagy akár szervi betegséget tünetileg kezelni, ugyanis tőbb ok is produkálhat hasonló tüneteket, ezért mindig az ok megszüntetése a lényeges, a gazdák pedig sokszor nem is ismerik fel, vagy nem is gondolnak rá, hogy mi lehet az adott viselkedést voltaképpen előidéző ok! Ilyen feltételek mellett pedig szakmaiatlan, sőt sarlatánságnak nevezhető, pontos diagnózist feállítani, és ebből következik, hogy pontos megoldást javasolni sem lehet felelősséggel! Kérem ezért, hogy aki valóban kezeltetni akarja kedvencét, az személyesen keressen meg! A telefonon is csak időt és helyet tudunk megbeszélni!

Köszönettel!

 
 
cache