Szakértők > Stefan Siman >

Szakértő - Stefan Siman

Stefan Siman
okl. állatterapeuta és kutyatréner

A kutyák az életemben mindig fontos szerepet foglaltak el. Az elmúlt 6 évben Németországban, lehetőségem nyílt nagyon intenzíven a kutyák viselkedésének és nevelésének formáival foglalkoznom. Az utóbbi 3 évben tevékenységemet Magyarországon a 4TAPPANCS vállakozás keretein belül végzem.

Bejegyzések száma: 164
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7   ..    Következő >>
kutyanevelés
2010-11-10 19:03:45

Tisztelt Stefan!
Van 2 kölyök kutyánk, egy fiú és egy lány. Az anyjuk németjuhász az apjuk amerikai stafi.Nagyon harapós kutyák, tépik az ember ruháját, csipkelődnek.Kérdésem a következő lenne: hogyan tudnánk leszoktatni arról hogy, hogy harapjanak minket, hogyan tudnánk egy kis illemre nevelni. A fiú kutya elég vadóc, meglát egy macsát akkor marcangol mindent.Normális hogyha nagyon sokat esznek? mennyi idős korban lehet elkezdeni tanítani őket? Válaszát előre is köszönöm: Anikó

2010-11-26 20:10:14

A kölyök és fiatal kutyák játékos harci megnyilvánulásai nem azt jelenti, hogy a kutya "harapós."
8 hetes kortól lehet és kell a kutyákat nevelni és tanítani.

Frakk
2010-11-05 22:06:46

Tisztelt Stefan Úr !

5 éves magyar vizslánk van, sokat foglalkozunk vele(pl, naponta kétszer visszük sétálni ), de nem a lakásban hanem kint lakik.Amikor elmegyünk otthonról órákon keresztül képes vonyítani. (szomszédok jelentik)Lehet ezzel valamit kezdeni ? Illetve a másik gond, hogy sétáltatás közben néha más kutyák székletét eszi.
Válaszát előre is köszönöm !
Zotya

2010-11-26 20:08:06

Igen lehet, - mind a két tünettel

félelem
2010-11-03 14:54:58

T. Stefan Úr!

Van egy 3,5 éves westi fiú kutyám, aki az utóbbi időben nagyon félős lett. Panel lakásban lakunk és naponta háromszor szoktam levinni, de az utóbbi hetekben a kutya nem hajlandó lemenni. Ha nagy nehezen leviszem akkor remeg, nem akar elindulni sehová és csak húz hazafelé. Ez már kezd elég kellemetlenné válni, mivel így a dolgát sem tudja lent elvégezni. Mi lehet a probléma, hogyan tudnék neki segíteni.

Üdv.: Kitti

2010-11-04 14:10:55

Elsősorban ki kellene deríteni, hogy mi okozta a kutyában ezt a viselkedési változást ?
Milyen inger váltja ki a félelmet?
Csak ezek után lehet megfelelő tréningmódszert vagy terápialehetőséget javasolni.
Üdv: Stefan

Törölt felhasználó
köszönet
2010-11-02 11:19:43

Még ha nem is kérdezek, el szoktam olvasni minden kérdést, választ, és nagyon sokat tanulok belőle. Köszönöm Stefan

2010-11-04 14:09:02

Örömmel olvastam !
Vigyázz az állataidra !
Üdv: Stefan

Törölt felhasználó
falánkság
2010-10-16 19:25:40

Tisztelt Stefan Úr!
Van egy német vizsla kutyám és az utóbbi évben hirtelen nagyon sokat kezdett enni. Nem is ott van a baj, hogy sokat eszik, hanem hogy vannak olyan ételek amiket meg kellene hogy rágjon, de nem rágja meg hanem szinte egészben lenyeli. Körülbelül 45 kg és mindenevő(pl.:gyümölcs, zöldség és bármi ami ehető) Naponta kap enni és így is nagyon falánk, szinte csak egészben nyeli le az ételeket, alig rágja meg.
A kutya lehet hogy depressziós vagy evési kényszere van?
Mi lehet vele a probléma, hogy ilyen falánk?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Dutkon Dávid

2010-10-31 10:30:24

A depressziós kutya éppen ellenkező tüneteket mutat: étvágytalan, nem eszik, testömegéből veszít, stb.

A kutya szükséges táplálékfelvételének mennyiségét az alábbi tényezők befolyásolják:
• a kor
• az egészségi állapot
• a testömeg
• az aktivitás mennyisége
• a mozgással elhasznált energia mennyisége
• a táplálék minősége (a hasznosítható anyagok aránya)

A kutyáknak szervezetük energiaigényét a táplálékon keresztül kell fedezni. A megevett táplálék összes energiája (bruttó energia) nem tudja a szervezet teljes mértékben hasznosítani, ugyan is a megevett ételnek nem a 100 % -át tudja megemészteni és a tápanyag energiatartalmát feldolgozni. Az energia egy része a megemészthetetlen részekkel (minnél rosszabb minőségű a gyári táp, annál több benne a megemészthetetlen rész !) és a vizelettel távozik az állat szervezetéből. Ha ezt a részt levonjuk a kutya által megevett energiamennyiségből akkor kapjuk meg az un. hasznosított energiát, (Eh) amely gyakorlatilag az életfolyamatok fentartását szolgálja és a mértékegysége MJ (1 MJ - megajoule = 1.000 kJ - kilojoule)
Az egészséges, 45 kg testömegű, ivarérett korban lévő, német vizslának, aktivitástól függően naponta 82 - 84 MegaJoule energiára van szüksége.
A 'gyors' evés (rendszeres, megfelelő mennyiségű táplálék biztosítása mellett) csökkenthető, ha a kutya edényébe 2-3, a kutya szájától nagyobb méretű követ tesz, amiket a kutya az étel szájbavétele közben kénytelen a szájával kerülgetni.

Törölt felhasználó
kutyabarátság
2010-10-21 19:41:03

Kedves Stefan Siman!
3 hónappal ezelőtt hoztunk egy 3 éves németjuhász keverék kutyust a menhelyről. Ott azt mondták, hogy szukákkal, kanokkal is jól kijön. A szomszédban (nagymamáméknál) van 3 kutya (2 szuka, 1 kan), kezdetben mindegyikkel szépen elfogtak, de az egyik szukával kb. 1,5 hét után, amikor harmadjára találkozatk összeverekedtek. Azóta pedig nem merem összeereszteni őket, de folyton azon gondolkodom, hogy mi lenne a megoldás. Hozzá kell tennem, hogy a kutyám előtte meg volt kötve, mert vendégek voltak nálunk, és szerintem azért volt akkor annyira ingerült, mert látta, hogy a másik szabadn rohangál, ő meg csak ugatott. Mit gondol lehet még a két kutya között kiegyensúlyozott a viszony? És ha igen, hogyan békítsem ki őket?
Előre is köszönöm: Tóth Vivien

2010-10-31 10:17:35

Elsősorban az ivartalanítás jelentheti az alapot ahoz, hogy a kutyák közötti konfliktusok csökkenjenek.
Abban egyet értek, hogy a verekedést közvetlen megelőző helyzet komoly befolyásoló tényező lehetett.
A 4 kutya harmónikus együttléteit sok közös játékkal, foglalkozással, sétával és nem utolsó sorban a közöttük lévő hierarchikus rangsor kialakításával és engedelmességi gyakorlatokkal lehet elérni.
Üdv: Stefan

Antiszociális kutya?
2010-10-29 16:59:15

Tisztelt Stefan Siman!
Van egy másfél éves keverék kutyusom, akit otthonról,kertesházból hoztam el nagyvárosba, panelba.Jó kutyus, de van egy gondja.Fél az emberektől, attól is,akivel rendszeresen (két-három naponta találkozik).Folyton morog,a lábam mögé bújik, de sosem harap!A családomban mindenki imádja a kutyákat, sosem verték, maximum csak az orrára koppintottak,ha neveletlen volt.Igaz, "új" emberekkel nemigen találkozott.Emellett a kutyáktól is fél,ami furcsa, mert nem egyedül volt kutya a családban, testvérei és a szülei is a mi kutyáink,tehát falkában élt.Mióta egyedül van retteg a kutyusoktól, de nemrég elkezdett már irányukba ugatni, mintha igyekezne elijeszteni őket.Hiába próbálom közelebb vinni a többi kutyához vagy menekül,vagy odakap.Nem tudom, hogyan segíthetnék rajta, hogy beilleszkedjen,mert ez nem csak nekünk, de neki sem jó így.
Köszönettel: Hajnalka

2010-10-31 10:13:29

A megoldást egy un. félelem elleni deszenzibilizáló tréning jelentheti, amelyet nagyon eredményesen alá lehet támasztani Bach-virág terápiával.
A kutya alacsony szociáltsági szintjét szintén speciális tréningekkel lehet fokozatosan emelni
Üdv: Stefan

Tappancs
2010-10-04 17:46:20

Tiszlet Stefan Siman!
Van egy ötéves Bischon Havanes kutyám.Sajnos az életünkben olyan változás történt,hogy ketten maradtunk Anyukámmal.Tappancs kutyusunk igazából nem nagyon maradt egyedül,ha így is volt nagyon megviselte,'eladta a házat'.Abban kérném a tanácsát,hogy hogyan tudnánk rászoktatni,hogy 6órát is egyedül tudjon maradni?mivel muszáj.Mennyi az az idő amig szegény megszokja az új helyzetet?
Köszönettel:Anna

2010-10-16 16:21:59

Az egyedülmaradási, un. szeparációs probléma megoldási lehetőségei:
• fajnak megfelelő tartási körülmények biztosítása
• szellemi és fizikai igények kielégítése
• tanítás, szoktatás
• a terület leszűkítése
• interaktív kutyajáték használata
• étel eldugása
• Bach-virág terápia
• deszenzibilizáló tréning

allergia
2010-10-10 21:46:50

Kedves Stefan!A csaum allergiája javulásnak indult a homeopatiás kezelésnek köszönhetően,de most ujra kezdődött az orrfolyás és szőr-bőr probléma.Amint említettem este és reggel 1-1tabletta Natrium sulfurikum D6 és Calcium sulfurikum D6 a kúra,1-1histaminum 1 órával később.Immunerősítőként Plerasan V kap.Sajnos catarate van mindkét szemén,olvastam,hogy ezt is lehet gyógyítani homeos szerekkel,pl.Silicea D6 és Calcium fluoratum.Jó e és adhatom e az előbb leírt ételallergia elleni kúrával egy időben?A diétája még mindig főtt birkahús+rizs+vajbab+tök.Szeretnék szójaolaj mentes integrálókat is adni,segítenél ebben is?Hálás köszönettel és üdvözlettel,
Kálóczi Veronika

2010-10-16 16:17:48

Az egyidőben több betegség tünetének történő homeopatiás kezelésénél fontos figyelembe venni a különböző tünetekre gyakorolt hatást valamint a különböző szerek esetleges egymásra hatását. Ezért nem ajánlott szakember véleménye, segítsége nélkül egyszerre sok szerrel próbálkozni.
A Cataract (szürke hályog) kezelésére több homeopátiás szer is alkalmas. Viszont az állatoknál történő használatát, illetve a szerválasztást, ebben az esetben még az átlagon felüli módon megnehezíti, hogy a kutya nem tudja elmondani, hogy mit és hogyan lát. Viszont emberek esetében ez jelenti a szerválasztás egyik alapját.
A Silicea-t én NEM javaslom!
A Calcium fluoratum -ot abban az esetben, ha a szaruhártyán apró pontok figyelhetők meg és a kötőhártya gyulladást mutat.

ki a főnök
2010-10-05 17:54:55

Egy nagyon erős akaratú, domináns 1,5 éves keverék és ivartalínott szuka kutyám van. 4 hónaposan találtam az utcán, azóta élünk kettesben egy lakásban. Napi 3x stálunk, reggel kevesebbet, délután minimum fél órát, este minimum egy órát. Nem agresszív sem az emberekkel szemben, sem a kutyákkal szemben. Jártunk kutyaoviba is. Viszont az elmúlt 3 hónapban elvesztettem a vezér szerepet. Szellektív lett a hallása, néha szótfogad, néha nem. Ha elengedem nem mindig jön már vissza hozzám. Hogy szerezzem vissza a fönökséget? Hogyan kezdjem el?

2010-10-16 15:52:45

A falkavezér szerep legjobban az alábbi dolgok birtoklása és felügyelete révén érhető el:
- étel
- játék
- konfort és pihenőhely

Részletesebb leírás, kb. könyv terjedelmű lehetne.
Domináns kutyák nevelési szabályait külön e-mailben el tudom küldeni, ha itt kéred: info@4tappancs.hu

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7   ..    Következő >>
 
 
cache