Szakértők > Stefan Siman >

Szakértő - Stefan Siman

Stefan Siman
okl. állatterapeuta és kutyatréner

A kutyák az életemben mindig fontos szerepet foglaltak el. Az elmúlt 6 évben Németországban, lehetőségem nyílt nagyon intenzíven a kutyák viselkedésének és nevelésének formáival foglalkoznom. Az utóbbi 3 évben tevékenységemet Magyarországon a 4TAPPANCS vállakozás keretein belül végzem.

Bejegyzések száma: 164
<< Előző    1    2    3    4    5    6    7   ..    Következő >>
"Köhögés"
2010-07-07 18:08:23

Tisztelt Stefan Siman!
Észrevettem, hogy a kutyusom nehezen, akdozva lélegzik. A kedve jó, viszont ha hátra fekszik egy idő után, mintha nem kapna levegőt és fel kell ülnie vagy hasra feküdnie. Van amikor egyszerűen csak sétál, aztán megáll, és olyan hangot ad ki, mintha rengeteget futott volna és próbálná kifújni magát, de, mintha nem kapna levegőt. Mi baja lehet? Kérem segítsen! Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Volosz Viktória

2010-07-09 16:29:38

A kérdésre csak egy alapos (röntgen, ultrahang) állatorvosi vizsgálat adhat felelősségteljes választ.
A leggyakoribb lehetőségek:
- valamilyen léguti betegség
- idegen tárgy került a légutakba
- vérkeringési zavarok

Üdv: Stefan

vizsla
2010-06-14 08:14:47

Kedves Stefan!
3 éves vizslám viselkedése mostanában megváltozott.Ha jön hozzánk valaki, rohan és ugatja, morog rá.Volt olyan is, hogy barátkozni akart vele másik vizsla és egy ír szetter is, de őket is megmorogta.Nem bánt senkit szerencsére, de nagyon védi a területét.Ilyet nem csinált ezelőtt.Tavasszal ivartalanították, mert folyton álvemhes volt.Nem tudom ennek köze van e hozzá.Miért lehet ez?
Köszönettel:Márti

2010-06-16 12:45:42

Az ivartalanítás nem lehet a kiváltó ok.
Valami miatt kialakult a kutyában a fokozott terület védelmi magatartás, - ezt kell megfelelő módszerekkel csökkenteni, célirányosan tréningelni.
Üdv: Stefan

FÉLELEM
2010-05-27 17:27:53

SEGITSÉGÉT SZERETNÉM KÉRNI, 5ÉVES HAVANESE KISKUTYÁM VAN , ÉS KÉT ÉVE RETTENESESEN FÉL A VIHARTÓL AZ ÉGDÖRGÉSTŐL NA ÉS A PETERDÁTÁOL.RESZKET CSUROG A NYÁLA ,ÉS KÉPTELENSÉG MEGNYUGTATNI.ÉS ÉRDEKES MODON 3 ÉVES KORÁIG NEM FÉLT. EZ KÉT ÉVE VAN.KÉREM HA TUD ,SEGITSEN MERT AZ AZ ÉRZÉSEM ,HOGY HA ILYEN NYARUNK LESZ, EZ A SOK IZGALAOM MEGRÖVIDITI A KISKUTYA ÉLETÉT. KÖSZÖNET ELŐRE IS A SEGITSÉGÉRT. FEKETE ÁRPÁDNÉ/JULI

2010-06-08 11:17:08

A vihartól és/vagy a dörgéstől, petárdadurrogástól való félelem deszenzibilizáló tréninggel és Bach-virágterápiával csökkenthető.
A kutyához való beszéd, nyugtatás, simogatás tovább rontja a kialakult helyzetet.

Üdv: Stefan

kutyás kérdés
2010-04-27 18:24:56

Kedves Stefan Siman!

Szeretném megérteni a kutyám viselkedését, és ebben szeretném a segítségét kérni.
Az egy éves kutyám a két "keze" közé fogja a párnáját, és úgy csinál, mintha az anyjától szopna. Odamegy az ilyen odús fekhelyéhez, belefekszik, bekapja a párna csücskét, elkezdi gyömöszköli a két melső lábával, sőt van, hogy ringatózik is mellé, majd ezt egy jó 10 percig vagy tovább folytatja. Ez miért lehet? Én nyolc hetesen hoztam el, ám azt nem tudom, hogy mikor lett elválasztva az anyjától, mert ő akkor már nem volt vele.
Nem aggódom miatta, inkább csak sajnálom egy kicsit, mert azt gondolom, hogy hiányzik neki az anyja. Vagy nem is tudom. Miért csinálhatja? Válaszát előre is köszönöm!

2010-05-27 15:55:29

Valamilyen oknál fogva megmaradt benne a kölyök kori szopással történő táplálékfelvétel természetes rituáléja.
Ne hagyja, - vegye el a párnát és egy ízlates, szagos elrágható jutalomfalattal (szárított bőr, bikacsök, marhapacal, szárított sertésfül, stb.) terelje el a figyelmét.
Talán érdemes a megszokott párnát egy hasonló, de másikra cserélni.
Üdv: Stefan

beteg??
2010-04-27 18:48:34

Beagle kutyusunk torokból jövően "köhög".Hol ritkán,hol rohamszerűen.
Vidám,eszik,szaladgál,kedélyében semmi nem mutat betegségre.
Aggódjunk???

Mielőbb várom válaszát:Sági Kornélia

2010-05-27 15:51:51

Vagy valamilyen léguti megbetegedés vagy valamilyen idegen tárgy esetleg idegen tárgy okozta sérülés lehet a tünet mögött.
Üdv: Stefan

Kutyék összeszoktatása
2010-05-09 23:17:49

Kedves Stefan!

Amstaff szukám, négy hete ellett. Ez volt az első ellése, 13 kölyök született. Az állatorvos azt mondta, hogy ez nagyon sok és így nyolc kölyköt tartottunk meg. Jelenleg 7 van, mert sajnos egyre ráfeküdt. A problémám az, hogy nagyon szeretnénk megtartani egy szukát az alomból és nem tudom, hogy reagálna az anya.Habár kertes házban lakunk, a kutya bent él velünk. Most még szépen nevelgeti őket, de az ételére nagyon irigy és most, hogy a kicsik elkezdtek menni eléggé sunyin nézi őket, ha elhagyják az almot. Kérem segítsen mit tegyünk! Köszönöm: Annamária

2010-05-27 15:50:26

Egyenlőre szemmel kell tartani az anya állat viselkedését a kicsikkel szemben, reménykedve bízva benne, hogy az anyai ösztön felülkerekedik a z esetleges "harci kutya" előéletből származható valamilyen negatív cselekedeten.
A problémák a kicsi kölyök- és fiatal kori játékos harci próbálkozásai és az ivarérettség idején fellépő szexuális konkurencia esetén fognak jelentkezni.
Ennek kezelése meglehetősen komoly tapasztalatot igényelhet és nem kis feladat elé állíthatja a gazdikat.
Sok múlik azonban a kölyök örökölt karakterén is.
Ebből a kutyafajtából jelenleg több van mint amennyi elég - ezért egy jó időben jól átgondolt ivartalanítással sok problémát megelőzhetnének.
Üdv: Stefan

vonyítás távollét idején
2010-05-13 16:16:51

Kedves Stefan,

van egy 3 éves közép schnauzer kutyusom aki kint lakik a kertben. Naponta visszük sétálni általában a reggeli órákban, amennyiben a napunk is úgy alakul még az esti órákban is. Egy séta reggel kb 30 percet, este 1-1,5 órát tart, ekkor tud szabadon futkározni is. Azonban mióta megvan bővült a családunk 2 kisgyerekkel, így sajnos nekem személy szerint kevesebb időm jut a kutyusra. A baj vele az, hogy mikor napközben a gyerekekkel megyek sétálni vonyítással fejezi ki hogy neki itthon kellett maradni (szívesen vinném őt is de a játszótéren nem nézik jó szemmel, és amióta megtámadott és meg is harapott minket -engem és a kutyámat - egy kutya nem szívesen viszem egyedül a gyerekekkel). Ezt szinte a mi távol tölött időnk alatt végig csinálja, az egyedüllétének így ad hangot. Már sok mindennel probálkoztam (pl. megszeretgetem és beszélgetek vele mielőtt elmentem itthonról, vagy tudomást sem veszek róla úgy megyek el itthonról), de sajnos egyik sem hozott eredményt. Szeretném megkérdezni, hogy van e valamilyen módja a vonyítás leszoktatásáról, mert az egyik szomszédunk már nagyon zúgolódik. Előre is köszönöm a segítségét.

Anikó

2010-05-27 15:42:30

Célirányosan lehet tréningelni, szoktatni a kutyát, hogy hang nélkül elviselje azt, hogy Őt nem mindig viszi.
Ennek előfeltétele, hogy jó szinten értse a maradást jelző vezényszót, fizikai és szellemi igényei ki kellően ki legyenek elégítve.
Az egyedüllét elviselését meg lehet könnyíteni valamilyen interaktív kutyajátékkal vagy ízletes, de nehezen elrágható élelemmel (pld. bikacsök) és/vagy Bach-virágterápia szerrel.
A tréning hatékonysága csak úgy növelhető, ha egy segítő szakember az ugatásra egy kellemetlen élménnyel bünteti a kutyát. Erre mi távirányítóval működtethető HAELICS DOG TRAINER spray nyakörvet használunk.

Üdv: Stefan

Törölt felhasználó
Nem kérdés
2010-05-15 10:49:55

Csak gratulálni tudok a sok sok áldozatos munkájáért, az évek során.További Sok Sikert Kivánok Üdvözlettel Helga:)

2010-05-27 15:35:37

Köszönet !

Kutya pszichológia
2010-04-25 11:10:44

Kedves Stefan!

Fél éve fogadtunk örökbe egy 1,5 éves keverék kutyát menhelyről, ahova azért került be, mert elütötte egy autó. A baleset során, vérömleny keletkezett az agyában, ami gyógyszerek hatására felszívódott és csodával határos módon felgyógyult. De az orvosok azt mondták nem tudni, hogy milyen/mekkora maradandó agykárosodása van. Amióta velünk van és foglalkozunk vele, látszik rajta, hogy sokat fejlődött. Hallgat a nevére, már el tudjuk szabadon engedni, nem bánt egy kutyát sem, mindenkivel csak játszana( olyan mint egy kölyök kutya). Egyetlen egy problémánk van vele. A lakáson belül főleg a Szerelmemre, de van, hogy rám is morog, ha csak nagyon közel megyünk hozzá vagy esetleg megsimogatjuk. Az ajtón kívül, már a lépcsőházban is, pedig már mintha minden rendben lenne. Amióta velünk van, mi sose bántottuk, de mégis a viselkedéséből ( behúzza a farkát, vicsorít, esetleg elbújik), arra következtetünk, hogy nagyon fél. Mégis az udvaron csóválja a farkát, ugra-bugrál, odabújik. Tudna esetleg tanácsot adni? Akár személyesen is megmuthatanánk, amennyiben van ilyen szolgáltatása. Köszönettel,
Pálma

2010-04-27 08:45:19

Valószínűleg a félelmi agreszió jeleit mutatja a kutya az Önök irányába, vagy valamilyen kommunkiációs félreértés lehet Önök és a kutya között.
Természetesen egy helyszíni megfigyelést követően helyszínre és kutyára szabott tanácsokat tudok adni. Kérem jelentkezzen e-mailben: info@4tappancs.hu

Üdv: Stefan

kerékpár
2010-04-25 19:17:51

Tisztelt Uram! Szeretném megkérdezni, kan spániel szófogadó, alapparancsokat betartja, de sajnos olyan helyen lakunk, hogy sok kerékpáros közlekedk a futtató környékén, és a kerékpárosokat folyamatosan támadja, olyankor hiába hivom nem jön vissza. Nagyon kellemetlen, igy keveset tudom póráz nélkül elengedni, állandóan figyelnem kell és pórázra tenni. Tudna-e segiteni, hogy miként tudnám erről a rossz szokásról lenevelni. Pár hónapos korában kaptam ajándékba, nálam semmilyen kerékpárral kapcsolatos trauma nem érte. Válaszát előre is köszönöm. üdvözlettel Nemes Gyöngyi

2010-04-27 08:37:59

A biciklisek 'támadása' vagy egy kialakult helytelen szokás, vagy a vadászösztön egyik megnyilvánulása.
Ennek megfelelően egy célirányos, 'antivadász' tréninggel lehet korrigálni.
Erre mi a M-F-I-J módszert használjuk, - aminek részletes leírására itt terjedelmi okoknál fogva nincs lehetőség.

Üdv: Stefan

<< Előző    1    2    3    4    5    6    7   ..    Következő >>
 
 
cache